dinsdag 10 mei 2016

Martijn wint Open Reeks van het Kampioenschap van Vlaanderen 2016


Martijn Maddens heeft het hem weer gelapt: Onze stilaan 'beroepsschaker' heeft het Open tornooi van het Vlaams kampioenschap 2016 te Gent gewonnen met de scheidingspunten. Martijn verloor niet één keer en haalde maar liefst 6/7 !!! Tweede werd met dezelfde score De Bock Thijs. Op de derde plaats met 5/7 vinden we Van Houtte Randy. Verder treffen we nog enkele oude bekenden aan, die het ook verre van slecht deden: Francky Deketelaere (20ste met 4/7) en Pauwel Deblauwe (23ste met eveneens 4/7).
De kampioen van Vlaanderen in de gesloten reeks werd oude krijger Ashote Draftian 5.5/7 voor Arno Bomans 5/7 en Lenaerts Lennert 4.5/7. In een 'onthoofd' Vlaams kampioenschap zonder de grote namen, als daar zijn Dockx, Geirnaert, Van der Stricht, Hovhanisian,... werd het een open strijd waarin Draftian van het begin tot het einde aan de leiding stond. Alle klassementen en resultaten kun je via deze link vinden : Eindklassement Vlaams Kampioenschap  De geïnteresseerden kunnen ook alle partijen uit de gesloten reeks downloaden en dat doe je hier:  Partijen gesloten reeks  (bovenaan op deze pagina, geen dank...).

De competitie kabbelt intussen rustig verder met het tempo van een landelijk lieflijk kronkelend beekje. Een zestal partijen werden betwist, wat een significant deel vormt voor een korte bespreking. In eerste probeerde Louis Peter te verrassen met een Aljechin. Die laatste was niet onder de indruk en hij kwam zelfs met voordeel uit de opening. Toen Louis zijn dame opgejaagd werd in een complexe stelling stelde onze sympathieke Waal remise voor en Peter aanvaardde het aanbod, want het was nogal warm voor een lang partijtje schaak. Didier Dalschaert nam het op tegen rode lantaren Belgacem en had het knap lastig in de opening. In het middenspel zette Didier echter de puntjes op de i door de vijandelijke koning mat te zetten in het centrum.
De battle in tweede tussen Jan Selschotter en Tom Van Bruaene werd gekenmerkt door enkele stukblunders, eerst was Jan de pineut. Enkele zetten later deed ook Tom zijn duit  in het zakje en toen werd er maar wijselijk tot een puntendeling besloten. Marc van Gysel en Jos Reynaert hadden geen last van de warmte en speelden de langste partij van deze zwoele zaterdagmiddag. Het werd een hard bevochten gelijkopgaande strijd, waarin Marc uiteindelijk zegevierde dankzij een ondekbaar mat in twee.
In derde deed Robbert wat hij moest doen en dat was winnen van Guy Vandamme. Guy maakte het hem niet bepaald lastig en zo behoudt onze jongste een waterkansje op de titel in derde. Dan was er nog de partij tussen Piero en René een felbevochten game die eindigde op een anticlimax toen René opgaf in een glad gewonnen stelling. Het publiek begreep er niets van en ook René wist achteraf niet wat hem had bezield...

Tot slot nog dit nieuws, vers van de pers: Deze week rolt van diezelfde pers de tweede Torrewachter van het seizoen, vanaf zaterdag verkrijgbaar in het lokaal en dat is weer een méér dan gegronde reden om eens binnen te wippen...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten