maandag 16 mei 2016

Twee kampioenen in derde


Er waren dit weekend heel wat kampioenen te vieren :-) , ook de derde klasse van de Roeselaarse competitie heeft eindelijk zijn geheimen prijsgegeven. Filip Verstraete had genoeg aan een remise tegen Marc Terryn om naast Robbert aan de leiding te komen en dat deed hij dan ook. Dit betekent dat Filip het haalt op scheidingspunten van onze jonge belofte, die wat benadeeld is door het terugtrekken van Erik Claessens uit de competitie. Erik had namelijk niet de helft van zijn partijen gespeeld en daardoor vielen zijn uitslagen weg.  Doodjammer voor Robbert die hun wederzijdse partij had gewonnen. Na onderling overleg met Filip en met de goedkeuring van het voltallige bestuur werd daarom beslist om dit jaar in derde twee kampioenen te huldigen. Een dikke proficiat dus voor Filip en Robbert! Er was nog een andere wedstrijd in derde, die tussen Piero en Dany. Die laatste was al vroeg met een stuk gaan lopen en toen Piero domweg nog een stuk in de aanbieding plaatste, gaf hij zwaar ontgoocheld op.
Ook in tweede werd er ingehaald: Jan Selschotter pakte de volle buit in zijn confrontatie met voorzitter Jozef Reynaert en Marc Van Gysel won overtuigend van eerstejaars Atef Baza. In tweede en derde zijn de kampioenen gekend, enkel in eerste staat het mathematisch nog niet vast. Sander en Kris zijn de enige overgebleven kandidaten. Zij speelden afgelopen weekend niet. Wie wel op de mat kwamen waren Francky en Bernard & Louis en Ben. In een gelijkopgaande partij liet Francky zich ringeloren in het eindspel. Ben kon Louis verrassen en neemt hiermee een stevige optie op de derde plaats.

Tot slot nog dit schaaknieuws lichtheet van de naald:
*Belgiƫ doet weer een poging om een plaats te veroveren op de internationale schaakkalender en kijkt daarvoor op geen (frank) euro. In Leuven wordt namelijk een vierdaags (17-20 juni 2016) rapid- en blitztornooi georganiseerd met de grootsten van deze schaakaarde. Wereldkampioen Carlsen, Anand, Nakamura, Giri en nog enkele straffe mannen zullen in de universiteitsstad van jetje geven. Alle info is te vinden op de site van het tornooi: Grand Chess Tour.
*In Gjakova (Kosovo) wordt momenteel het individueel Europees kampioenschap gespeeld. Na vier van de 11 ronden staan drie spelers met het maximum bovenaan: De Pool  Wojtaszek, de Rus Inarkiev en de GeorgiĆ«r Jobava. Topseed Navara (2735 ELO) volgt op een halfje. Uitslagen en standen zijn hier te vinden: Europees kampioenschap 2016  Jawel Hubert, je kunt ook de partijen downloaden, maar ik ga je eerst wat laten zoeken...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten