maandag 2 mei 2016

Komkommertijd


Nu Liga en Interclub voor dit seizoen verleden tijd zijn en ook de competitie stilaan zijn geheimen prijsgeeft, is de jaarlijkse komkommertijd aangebroken. Deze blog zal dan ook de komende maanden iets minder uitgebreid zijn dan gewoonlijk. Een mens moet al eens herbronnen...

In de clubcompetitie staan enkel nog inhaalpartijen op het programma en dat was er zaterdag aan te merken met de salonremise van Peter en Pauwel, de boog kan niet altijd gespannen staan... Ook tussen Ben en Sander werd nogal snel de vredespijp gerookt. Als clubkampioen heeft Sander nu nog een half puntje nodig om zijn titel te verlengen. De enige partij waarin serieus werd gebikkeld was die tussen Herman en Franky. Na een boeiende partij was het uiteindelijk laatstgenoemde die het volle punt kon scoren.
In tweede won Guido Vancoillie van Marc Van Gysel en komt hierdoor de top drie binnen. Rest ons nog derde klasse waarin Robbert alweer won en dit keer van de Keizer van het Roeselaarse nachtleven, de genaamde Philippe Maddens. Hiermee blijft Robbert een nek-aan-nekrace voeren met Filip Verstraete voor de titel in derde.

Thijs won zijn laatste partij voor De Toren van Roeselare tegen Stijn Herreman en legt hiermee beslag op de tweede plaats in het eindklassement. Martijn Maddens won, zoals hier al eerder viel te lezen, de allereerste editie van dit tornooi.

Tot slot nog dit: Op 28 mei 2016, is er na een jaartje onderbreking, opnieuw het West-Vlaams Rapid ploegenkampioenschap. De plaats van afspraak is dit keer Brugge en meer bepaald in de Dienst Onderhoud Gebouwen (dezelfde plek als waar het Lentetornooi doorgaat). Er worden vijf ronden gespeeld van 20 minuten per persoon en per partij. Wie interesse heeft, die geeft zijn naam door aan Bernard, die de ploegen samenstelt. Twee jaar terug behaalde Roeselare de titel in de A-Reeks en die willen we uiteraard behouden. Inschrijven is dus de boodschap...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten