maandag 23 mei 2016

Sander Lefere verlengt zijn titel van clubkampioen


Sander Lefere is de nieuwe kampioen in eerste klasse en hiermee volgt hij jawel zichzelf op! Proficiat namens het bestuur en alle Torrewachters! Sander had nog een halfje nodig om zeker te zijn van de titel, maar zoals het een echte kampioen betaamt zette hij de kroon op het werk met een klinkende zege tegen de tweede in de rangschikking Kris Muylle. Kris was er zoals steeds in de opening als een raket van doorgegaan, maar in het middenspel begon zijn motor te sputteren en dat leidde uiteindelijk tot een onzachte landing. In schaaktaal: Kris blitzte er op los en toen hij begon na te denken was het al te laat met een kwaliteit en pion in zijn nadeel. Sander schaakte het mooi uit en kan zich nu al opmaken voor de startsimultaan van het volgende seizoen!
In tweede was er nog de strijd voor de derde plaats tussen Jan en Guido welke op remise eindigde. Tenslotte was er nog derde klasse waar Dany Van Hamme zonder problemen won van Raf Muylle. Het schaakseizoen 2015-2016 zit er zo goed als op. Voor de geschiedenisboekjes moeten nog enkele achterstallige matchen ingehaald worden. Langs deze weg doe ik dan ook een warme oproep om deze partijen zo spoedig mogelijk te spelen. De voorzitter zal het u lonen...

*De Rus Ernesto Inarkiev heeft het individueel Europees kampioenschap dat gespeeld werd in Kosovo gewonnen met 9/11. Op een half punt volgt de Let Kovalenko, die op zijn beurt op de hielen wordt gezeten door een trio met 8/11 zijnde Jobava, Navara en Vallejo Pons. Alle uitslagen en standen  vind je hier: Europees kampioenschap. Voor de liefhebbers staan er maar liefst 617 partijen klaar om te downloaden (klik bovenaan op competition en selecteer vervolgens PGN)! Dat wordt smullen Hubert! Als toetje deze week de winstpartij van de Europese kampioen Inarkiev uit de achtste ronde tegen topseed Navara.
*Volgende week zijn de Torrewachters op de afspraak in Brugge waar het West-Vlaams Rapid ploegenkampioenschap plaatsvindt. Op deze blog mag u volgende week dan ook een verslagje verwachten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten