maandag 5 september 2016

Kortrijk wint de strijd aan de Mandel


De jaarlijks terugkerende broederstrijd tussen de Roeselaarse Torrewachters en de Kortrijkse Groeningekoters werd dit keer afgetekend gewonnen met 9-13 door deze laatsten. Met deze knappe zege op vijandelijk terrein namen de Kortrijkzanen weerwraak voor hun thuisnederlaag met trouwens exact dezelfde cijfers van vorig seizoen. De schermutselingen aan de rivier De Mandel verliepen grofweg in twee fasen: Een eerste veldslag werd beslecht kort na de middag en werd nipt gewonnen door een moedig knokkend Torrewachterleger met 6,5-4,5. Een battle waarbij slechts lichte terreinwinst werd geboekt, want vele onderlinge confrontaties eindigden onbeslist (remise). Helaas driewerf helaas bleek dit succesje niet voldoende voor de eindoverwinning. De Groeningekoters pasten hun strategie aan en walsten in de tweede periode over de uitgebluste en moegestreden Torrewachters. Hierbij gaf de terreinkennis van de meer ervaren vijand de doorslag. Het werd 8,5-2,5 in de tweede ronde, wat uiteindelijk in een eindstand van 9-13 resulteerde. Roeselare toonde zich een waardig verliezer en bood de triomfators een overvloedige maaltijd aan waarbij rode en witte wijnen de kelen smeerden. Na het uitwisselen van de krijgsgevangenen werden de koninklijke agenda's naast elkaar gelegd en werd reeds een nieuwe confrontatie vastgelegd...

Nu het wapengekletter stilaan verstomd is, de oorlogswonden gelikt, wordt het zoetjesaan tijd voor de eigen competitie. Het nieuwe seizoen wordt op gang 'geschaakt' door onze clubkampioen Sander Lefere, die door middel van een simultaan (één tegen allen) zal bewijzen waarom hij nu feitelijk de 'beste' van Roeselare is. Plaats van het gebeuren is de Roeselaarse Bieb Arhus om 14h00 stipt en dat aanstaande zaterdag (10/09). Een prachtlocatie voor een ongetwijfeld leuke schaaknamiddag?

Ook de grote jongens zitten intussen niet stil. De schaakolympiade voor landenteams is intussen vier rondes ver en ook hier is al heel wat bloed gevloeid. China staat momenteel aan de leiding in de mannencompetitie voor Azerbeidjan en Nederland. Het Belgische mannenteam is terug te vinden op een 45ste plaats in de tussenstand. The Belgian Black Knights zorgden tegen China voor een stunt of  beter gezegd het laatste bord,  Nicola Capone (Met zo'n naam moet je wel je tegenstander schrik inboezemen?) deed de hoofden in zijn richting draaien door remise te spelen tegen wereldtopper Wei Yi. De partij werd onderaan bijgevoegd als extraatje. Ook onze dames doen hun stinkende best om de Belgische eer hoog te houden: Ze wonnen van Djibouti en remiseerden tegen Zuid-Korea. Tadzjikistan en vooral Oezbekistan bleken een maatje te sterk. Alle uitslagen kun je terugvinden op deze pagina: Baku 2016.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten