maandag 19 september 2016

Start nieuwe seizoen


Iedereen heeft ongetwijfeld zijn batterijen terug kunnen opladen na deze zwoele (na)zomer. De meest ambitieuzen onder ons hebben tonnen schaaktheorie verorberd en weten wellicht op alle openingszetten gepast en meedogenloos te reageren? Ewel ze mogen het een keer bewijzen, want zaterdag laatstleden werd na de wijze woorden van voorzitter Jozef Reynaert het nieuwe seizoen op gang geschoten. Ook dit jaar verwelkomen we enkele nieuwkomers en zelfs enkele spelers die Roeselare als tweede club hebben gekozen. Normaal volgt hier nu een kort verslagje van de gespeelde partijen...
Aangezien ik dit jaar geen competitie speel en ook niet altijd zal aanwezig zijn op de speeldag ga ik me voortaan beperken tot een opsomming van de resultaten in de verschillende klassen: In eerste verloor Didier Dalschaert van Ieperling Francis Cottegnie, spitsbroeders Pauwel en Herman remiseerden en in het duel tussen de neo-eersteklassers Guido Vancoillie en Jan Selschotter won eerstgenoemde. In tweede A speelden Pieter Menu en de keizer van het Veurnse nachtleven, Renaat Vanassche gelijk. Overwinningen waren er voor Erik tegen nieuwkomer Frederique, Adhemar tegen Robbert, Filip tegen David en René (!) tegen Belgacem. Ook in tweede B was er één duo dat de puntjes deelde en dat waren Salvatore en Marc (Van Gysel). In de andere matchen was er wel een winnaar: Kersvers lid Eric verloor van Ieperling Jorit, die Roeselare als tweede club koos, Jos won van Stijn, Dany van Mario en tenslotte zegevierde Philip tegen Arthur.

Ook de Liga van West-Vlaanderen is opnieuw onder ons. Intussen is het genoegzaam bekend dat deze 55ste (!) editie afwisselend doorgaat in Bredene en Oostende. Aangezien ik ook hier een jaartje oversla, beperk ik mij tot de uitslagen van onze Torrewachters. In de A-Reeks gaat Martijn voor het grote geld. Hij begon alvast goed met een zege tegen Jorit. Opa Francis Cottegnie verloor jammerlijk van Rudy Defour en Francky Deketelaere deelde de punten met Philippe Lepers. In de B-Reeks verloor Geert Degezelle van Brian Wollaert en speelden Herman Ottevaere en Guido Vancoillie gelijk tegen respectievelijk Verbrugghe Patrick en Tytgat Karel. In de D-reeks tenslotte verloor Mario van Jan De Soete en won Renaat van Simon Gellinck. Een overzicht van alle deelnemers en de uitslagen van de eerste speeldag kun je hier terugvinden: Liga Bredene-Oostende .

Als uitsmijter nog deze data om in het helrood aan te stippen in uw agenda:
* 2 oktober 2016: Start van de interclubs. Beide ploegen spelen thuis. De eerste ploeg neemt het op tegen Wachtebeke 2 en de tweede ploeg krijgt KBSK 4 op zijn bord.
* 15 oktober 2016: Kampioenenviering in Taverne 'De Kleiputten' in Roeselare. Zorg dat je erbij bent !!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten