maandag 12 september 2016

Sander Lefere in goede doen tijdens zijn eigen simultaan


Clubkampioen Sander Lefere had de eer en ook wel een beetje het genoegen om de aftrap te geven voor het nieuwe schaakseizoen bij de Roeselaarse Torrewachters. Nadat we vorig jaar gevraagd werden door het bibliotheekpersoneel van Roeselare en omdat het ook nog eens reuze meeviel, nodigden we dit jaar ons zelf uit op deze toffe locatie. De Arhusbieb had een magisch effect op de snipverkouden Sander die een score van 16,5/18 (!) neerzette. Geen enkel winstpunt en drie remises waren de schrale oogst van de aanwezige tegenstanders. Guido, Peter en Pieter (Menu) redden de eer van de club, de rest ging al of niet smadelijk ten onder. Zo bengelen de scalpen van Herman, Philip, Mario, Frederique (Lievens), Eric (Wydaeghe), Vardan, Robbert, Arthur, Marc, René, Salvatore, Jos, Edward, Atef en Hubert aan zijn intussen indrukwekkende gordel. Philip Maddens beet het eerst in het stof en onze Robbert hield het langst stand. Sander bewees met dit knappe resultaat dat hij in vorm is. Helaas zal hij dit seizoen zijn titel niet verlengen, want hij  neemt een sabbatjaar. De strijd in eerste ligt dus open en volgende week vliegen we er terug in. Enkele nieuwkomers vonden de weg naar onze club en deze mensen heten we dan ook van harte welkom en wensen we heel wat succes toe!

Voor de schakers onder ons die niet genoeg hebben aan een dosis zaterdagnamiddagschaak en een extra shot willen, zijn er deze tips:
*De nationale interclubs vinden we terug op de schaakkalender vanaf 2 oktober. Dit jaar spelen we opnieuw met twee ploegen, ééntje in derde en ééntje in vijfde. Wie interesse heeft om mee te spelen kan zijn naam altijd doorgeven aan Bernard Logie.
*Wie strijd wil voeren in de West-Vlaamse Liga zal zich moeten reppen, want intussen is het geen vijf voor maar vijf na twaalf. U kunt er wellicht nog bij (?) maar lang twijfelen doet u beter niet, want zondag aanstaande start de eerste ronde.

Intussen loopt de schaakolympiade in Baku op zijn laatste benen. De Chinezen gaan bij de mannen zichzelf niet opvolgen, maar wie zich dan wel gaat kronen tot beste wereldteam, dat is voorlopig nog koffiedik kijken. Ook bij de dames krijgen we wellicht een nieuwe winnaar (?), hier doet China het wel prima. De ontknoping kun je volgen op de officiële site van het evenement: Baku 2016.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten