maandag 24 juli 2017

FF uitblazen


De derde ronde van onze vermaarde zomercompetitie werd georganiseerd door Martijn Maddens. Martijn vermaakte of voor sommigen was het eerder 'ambeteerde' ons met 15 stellingen waarin de beste zet moest gezocht worden. Na twee uurtjes hersenpijniging kende deze mentale marteling het volgende eindklassement: Ondergetekende won tot zijn eigen grote verbazing met 12 uit 15, de afwezigheid van de 'grote kleppers' zal dit wellicht voor een stuk verklaren? Op ruime afstand volgt een duo met elk (8,5), namelijk Dany Van Hamme en Jan Selschotter. In de rangschikking vinden we verder Jos (6), Herman (5,5), Mario (5) en Dennis (4).
Van problemen oplossen komt een mens moe en daarom is het dan ook hoog tijd om er eventjes tussenuit te knijpen. Volgende week is er alvast geen blog, voor degenen die me absoluut niet kunnen missen: Jullie kunnen mij en nog drie andere schaakfanatici volgen op het Open Tornooi in het Italiaanse Fano.

Nadat de batterijen terug opgeladen zijn, komt het nieuwe schaakseizoen razendsnel naderbij. Op schaakgebied hoef je je in Roeselare (en omgeving) zeker niet te vervelen, getuige hiervan is deze (onvolledige) kalender voor de komende weken:

*Op 29 juli en 5 augustus is er geen zomertornooi, het lokaal is natuurlijk wel open voor de liefhebbers van een potje zaterdagnamiddagschaak.

*12 augustus: De niet te missen 4de manche van ons zomertornooi in handen van een vaardig regisseur genaamd Steven Keirse. Het wordt een soort kwis (mix van schaakproblemen, weet- en denkvragen). De bedoeling is om in ploegjes van 3 à 4 man te spelen (te verdelen volgens ELO-sterkte). Niemand hoeft zich zorgen te maken: De activiteit is toegankelijk voor elke schaakliefhebber. Het is gericht op zowel jong als oud, zowel op lage als hoge ELO’s. Steven zorgt voor een uitgebalanceerd geheel met originele invalshoeken en humoristische kwinkslagen. Hiervoor moeten jullie toch jullie luie kont opheffen en op 12 augustus spoorslags naar de club komen?

*19-28 augustus vervolg van ons zomertornooi. De onderwerpen worden later meegedeeld.

*Het verdere verloop van het nieuwe seizoen ligt nog niet 100% vast, hiervoor is het wachten op de bestuursvergadering van eind augustus. Wat ik wel kan meedelen is dat de vriendenmatch tegen Kortrijk waarschijnlijk naar een latere datum wordt verschoven en dat onze traditionele simultaan gegeven door kampioen Ben De Cat ook dit jaar zal doorgaan in de bibliotheek van Roeselare. De week erop wordt het bittere ernst met de start van de nieuwe clubcompetitie, waar zowel 'anciens' als nieuwe leden van harte welkom zijn.

Als toetje geef ik nog dit niet te versmaden tornooitje mee, dat plaatsvindt van 13 t.e.m. 17 augustus in Brugge: Brugse Meesters 2017.

Prettige vakantie !!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten