maandag 10 juli 2017

Mehr Hovhannisyan Belgisch kampioen 2017


De Belgische Internationale Meester met Armeense roots Mehr Hovhannisyan is in Antwerpen Belgisch kampioen schaken geworden. Met vijf overwinningen, vier remises en geen enkele verliespartij is hij de meer dan terechte winnaar van de sterk bezette expertenreeks. Mehr sluit zijn tornooi af met 7 uit 9 en eindigt hiermee een vol punt voor Stefan Docx (6) en anderhalf punt voor Dgebuadze (5,5) een voormalig Belgisch kampioen.
Mehr Hovhannisyan kwam in 2003 naar ons land en raasde als een wervelwind door het Belgische schaaklandschap. Hij werd 3 keer Vlaams kampioen (2004, 2005 en 2006) en kon al éénmaal eerder de Belgische titel pakken en dat in 2015. Mehr staat bekend om zijn onconventionele speelstijl, waarbij het spektakel nooit veraf is. Verder is hij een zeer geliefd en gewaardeerd jeugdtrainer. In de nationale interclubs vertegenwoordigt hij momenteel de kleuren van Luik.

Het was Armenië boven in Antwerpen, want ook de tornooizege in de open reeks ging naar iemand met Armeens bloed in de aderen. Alik Tikranian haalde het met 7.5/9 voor Daniel Sadowski (7) en Jasper Beukema (6). De Belgische titel is hier voor Sadowski, omdat Tikranian de Nederlandse nationaliteit heeft. Alle uitslagen, standen en verslagen vind je terug op de officiële pagina van het tornooi: Belgisch Kampioenschap Schaken 2017.

In de Torrewachterstede Roeselare werd zaterdag de eerste manche van het zomertornooi afgewerkt en dat was een rapidevenement. Twaalf moedigen verschenen aan de start en na vijf partijtjes kwam de volgende top drie uit de bus: Yves Surmont 4/5, op de hielen gevolgd door Michiel Bleys en Robbert Degrave (!) met 3.5/5.  Robbert begon wat aarzelend aan zijn tornooi: Hij ontsnapte met pat tegen Herman en verloor van Pauwel. Halfweg kwam onze jonge belofte op stoom met drie zeges op rij en dat tegen Mario, Peter en in de laatste ronde zelfs tegen de ongeslagen tornooiwinnaar Yves Surmont. Onderaan de partij met wat commentaar van Yves. Volgende week gaan we nog sneller spelen in de tweede ronde van ons zomertornooi met een zomerblitzke. Iedereen welkom!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten