dinsdag 9 januari 2018

Ben De Cat verlengt zijn titel van Roeselaars blitzkampioen



Tradities zijn er om in ere gehouden te worden zo ook het Roeselaars blitzkampioenschap bij de start van het nieuwe jaar. Maar liefst 24 schakers vonden na hun nieuwjaarskater vlotjes de weg terug naar ons schaaklokaal. De strijd werd zoals steeds beslecht in 15 partijen en omstreeks 17h45 viel het verdict: Ben De Cat (links op de foto) verlengde zijn titel van Roeselaars blitzkampioen (13,5/15) en hiermee volgt hij simpelweg zichzelf op. Een dikke proficiat, Ben! Martijn eindigde net als vorig jaar op een halfje van Ben. De top drie wordt vervolledigd door Pauwel Deblauwe met 10 op 15. In de top vijf vinden we verder nog Steven Keirse (10) en Jorit Da Silva Heleno (9,5). De rest van de uitslagen kun je binnenkort nalezen in ons clubblad 'De Torrewachter' dat heel binnenkort het levenslicht gaat zien. De eerste weeën steken nu reeds de kop op...
Er waren dit keer ook een drietal gastspelers aanwezig die hun uiterste best deden om geen mal figuur te slaan. David Roos (rechts op de foto) slaagde wonderwel in dit goede voornemen voor het nieuwe schaakjaar 2018. Hij liet alle Torrewachters een poepje ruiken en eindigde met het maximum van de punten op de eerste plaats buiten competitie. Een dikke proficiat David! Voor wie de naam David Roos niets zegt: David is zowat het manusje van alles van de Zottegemse club De Caballo's, hij wordt ook wel het kloppend hart van deze Oost-Vlaamse club genoemd. Momenteel heeft hij zijn plekje gevonden in Kortrijk en dat is echt niet ver van Roeselare...

Volgende week vliegen we er terug in met de terugronde in eerste en de competities op het scherpst van de snee in tweede en derde.

Tot slot nog enkele data om in uw agenda vast te prikken:

*De 80ste editie van Wijk aan Zee gaat van start op 12 januari en kent zijn winnaar(s) op 28 januari. Behalve de grootmeesters kunt u ook heel wat mindere goden aan het werk zien. Wijk is gekend voor zijn groot aantal deelnemers aan de amateurreeksen. Ook dit jaar is er een schakende Torrewachter aanwezig. Bernard Logie gaat net als vorig jaar de Roeselaarse eer hoog houden. Je kunt hem volgen via de site van het tornooi: Wijk aan Zee 2018.  Bernard moet al vanaf vrijdag aanstaande de schaakmat op. Paringen zijn evenwel nog niet voor handen. Succes Burny!
*Zondag staat de vierde ronde van de West-Vlaamse Liga op het programma. Uitslagen en standen kun je hier terugvinden.
*We eindigen met enkele uit-tips van David Roos:  Op woensdag 28 februari gaat het Belgisch Kampioenschap voor studenten door in Gent. Alle info vind je op de officiële site BSK 2018. Michiel ge moest al ingeschreven zijn!
De derde (K)night of the Caballos, een vierentwintig uren durend blitzfestijn voor duo's gaat door van 3 maart tot en met 4 maart 2018 in Zottegem. Voor wie van blitzen maar niet genoeg kan krijgen: Ik daag u uit, speel hier maar eens mee! Info? Alstublieft: Night of the Caballo's.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten