maandag 1 januari 2018

Gelukkig Nieuwjaar


Gelukkig Nieuwjaar en een gezond en voorspoedig 2018 namens het bestuur van schaakclub De Torrewachters! Dat 2018 u die langverwachte titel of die briljante partij mag schenken...

Zaterdag laatstleden werden de laatste twee schaakpartijen van 2017 afgewerkt. Thijs Vermeir kreeg schaakles van Herman Ottevaere in een inhaalpartij van De Toren van Roeselare. Pauwel Deblauwe ontsnapte dan weer aan een zekere nederlaag in zijn competitie-inhaalpartij. Een blunder van Guido in een voor hem gewonnen eindspel schonk hem alsnog de zege.

Kort nog de kalender voor de komende maand:
*Zaterdag 6 januari staat de traditionele opener van het nieuwe jaar op het menu: De Nieuwjaarsblitz !!! Een niet te missen evenement. Zorg dat u zeker om 14h00 aanwezig bent, zodat er op tijd kan gepaard worden (ahum).
*Wijk aan Zee, het Wimbledon van het schaken, vindt plaats van 12 tot en met 28 januari.
*De terugronde van de Torrewachtercompetitie start op 13 januari.
*De West-Vlaamse Liga, dit jaar in Brugge, is terug van de partij op zondag 14 januari.
*Interclubbers kunnen terug aan het werk op 4 februari met de volgende bezoekende teams: Roeselare 1 versus Jean Jaurès 2 en Roeselare 2 versus KGSRL 9.

Als toetje of zo u het wil Nieuwjaarshapje, één van de mooiste partijen van het voorbije schaakjaar. Deze wedstrijd wordt nu al de Chinese 'immortal game' genoemd naar analogie met de beroemde Immortal Game tussen Anderssen en Kiezeritsky uit 1851.  De Chinese 'onsterfelijke' partij vond plaats in de Chinese Liga tussen Jinshi Bai en Ding Liren. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten