maandag 19 februari 2018

Brugs Lentetornooi start binnenkort




Op 9 maart is het weer zover, dan gaat namelijk de 37ste editie van het Brugse Lentetornooi of zo u het wil de vijfde Diamond Edition van start. De organisatie is in handen van de Brugse schaakclub Dolle Torre die je op het web hier terugvindt. Gedurende zeven ronden om de veertien dagen wordt geschaakt op hoog niveau in het clublokaal van de Brugse schaakclub. Wie schaken een warm hart toedraagt moet dit evenement zeker op zijn agenda plaatsen!  Alle mogelijke info vind je hierboven of op de site van de organiserende club. U moest al ingeschreven zijn...

Intussen dendert de Torrewachtercompetitie met de snelheid van een op hol geslagen dekstier onverminderd voort. Een zoals steeds kort overzichtje.
Bernard Logie en Jorit Da Silva deden het op zijn Frans en ze deden dat vijftien zetten volgens het boekje. De partij verzandde in een finale met gelijk materiaal (6 pionnen + paard) en een remise was dan ook de logische uitslag. Pauwel Deblauwe offerde in de opening een pion tegen Louis Vandecasteele, dat loonde want hij won een stuk voor twee pionnen. Jammer genoeg liet hij zich dan in slaap wiegen door Louis, die nog terugkwam en alles was te herdoen. Ook hier eindigde de match op een puntendeling. In de degradatiestrijd stond het levensbelangrijke duel tussen Guido Vancoillie en Jan Selschotter op het programma. De partij kende een rustig kabbelend begin tot Jan zijn dame liet insluiten. Er kwamen allerlei complicaties op het bord en na veel 'geruil en gedreig' was de nettowinst een kwaliteit voor Guido. Om het hem nog wat makkelijker te maken blunderde Jan nog een toren in het eindspel. Wie ook in acuut degradatiegevaar verkeert is Peter Degrieck en dat zal nog wel een tijdje zo blijven. Ook in zijn partij tegen Ben De Cat ging het al vroeg fout. Een simpele pionruil in het middenspel bracht aan het licht dat Peters zwarte stukken vreselijk stonden opgesteld. Ben won zonder al te veel moeite een stuk en heel kort erna ook de partij. Herman Ottevaere moest daarentegen heel wat meer moeite doen om te verliezen van Kris Muylle. Na een gelijkopgaande marathonpartij van zo'n zestig zetten was onze nestor in dwingende tijdnood aanbeland en daar liep het uiteindelijk fout.
De tweedeklassers hielden een snipperdagje (?) slechts één luttel partijtje bereikte de burelen van de redactie. Belgacem Hajaji won van Dany Van Hamme. Belgacem had voortdurend initiatief en dat werd beloond met twee pionnen, die voldoende waren voor de zege.
In derde was de uitslag tussen René Depypere en Filip Verstraete snel gekend: Het werd een remise nadat beide heren hun eigen stelling hadden dichtgeschoven en geen enkele kant meer op konden. Philippe Maddens en Marc Terryn speelden een leuke gelijkopgaande partij. Philippe kwam beter uit het middenspel, maar verloor zijn voordeel in de finale toen hij het toreneindspel niet goed aanpakte. Frederik Lievens liet zich ringeloren door Renaat Vannassche. Renaat had na de opening de betere pionstructuur en kon Frederiks dame verschalken met een schaakje.
In de Toren van Roeselare viel er ook één uitslag te noteren: Michiel won van Robbert die een foutje had gemaakt in de opening en zo zijn stelling in elkaar zag stuiken. Ik heb dat hierboven precies nog eens gelezen...

Volgende week staat een belangrijke interclubdag op het menu. De zevende ronde zou wel eens voor een sterk gewijzigd klassement kunnen zorgen? Zo mag onze eerste ploeg de taalgrens oversteken om Doornik te bekampen, wat geen makkelijke uitwedstrijd gaat worden. De tweede ploeg krijgt het mogelijk nog zwaarder met een verplaatsing naar het derde gerangschikte team van Brugge. De tussenstanden van de interclubs kun je hier terugvinden en de kalender (excelbestand) met de resterende matchen vind je als je wat naar beneden scrolt op deze pagina of klik op Excelbestand NIC 2017-2018.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten