dinsdag 15 mei 2018

Het zit er zo goed als op...


Mickey Mouse viert zijn negentigste verjaardag, de Torrewachters vieren het einde van het seizoen. Vieren is hier misschien een verkeerd gekozen woord? Wie het schaken in zijn hart draagt, gaat de komende maanden wellicht wat verloren rondlopen nu onze competitie (nagenoeg) voorbij is en de schaakactiviteit in de club op een laag pitje komt te staan? Om uw mentale lijden wat te verzachten kunt  u natuurlijk iedere week terecht op zaterdagnamiddag in ons lokaal om een potje te schaken. Kwestie van het niet te verleren. Ons zomerprogramma start op ergens in augustus, hou deze site alvast in de gaten om hiervan zeker niets te missen. Ondergetekende gaat het vanaf nu wat kalmer aandoen op deze blog en zijn blik meer richten op voor uw interessante zomertornooien en buitenlands schaaknieuws gekruid met een bloemlezing van faits divers uit de schaakwereld.

Hier is alvast een eerste selectie:

*Zaterdag laatstleden werd de laatste partij in tweede klasse gespeeld met als inzet de tweede plaats in het eindklassement. Marc Van Gysel haalde het van Dany Van Hamme en wordt zo nipt 2de met de weerstandspunten voor Belgacem Hajaji en net na kampioen Jozef Reynaert.
Resten ons nu nog: Eén match in eerste tussen Franky en Louis en ook hier staat de strijd om het zilver centraal. Verder is er nog een wedstrijd zonder belang (?) tussen Robbert en Thijs in De Toren van Roeselare. Of het zou de rode lantaren moeten zijn...

*Enkele van onze Torrewachters waren actief op het kampioenschap van Vlaanderen dat afgelopen weekend plaatsvond in Gent. Zo werd Pauwel Deblauwe in de open reeks knap 29ste op 58 deelnemers met 3,5/7. Mario Verbanck deed het ook niet slecht met 2/7 en een 52ste plaats. Stefan Docx werd kampioen van Vlaanderen en hiermee volgt hij Tom Piceu op. Alle uitslagen en standen vind je hier. Ook het laatste nummer van Vlaanderen Schaakt Digitaal is volledig aan dit tornooi gewijd.

*Intussen is het wereldkampioenschap bij de vrouwen in een beslissende fase getreden. Het is een Chinees onderonsje tussen Tan Zhongyi en Ju Wenjun. Een duel om het hoogste goed dat wat aan slagkracht mist door de afwezigheid van de sterkst schakende vrouw Hou Yifan. Het lijkt een strijd tussen enkele mindere godinnen: Tan is 10de en Ju is 2de op de ELO-Ranking bij de dames. Met nog drie te spelen matchen staat het 4,5-3,5 in het voordeel van Ju. De officiële site kun je hier vinden.

*Onze wandelende tweevoeter en schaakliefhebber Jan Feys heeft zich intussen na 21 dagen (!) voorbij Verdun gewandeld, nog maar 13 dagen te gaan! Sterkte Jan! Wie deze heroïsche daad op de voet wil volgen kan terecht op deze site.  Scrollen (da's aan dat muiswieltje draaien) naar beneden voor het dagelijkse verslag.

*Vers van de pers: Ben De Cat organiseert een algemene quiz op vrijdag 25/05/2018 in bruine kroeg De K-Trolle te Roeselare. Be there!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten