dinsdag 8 mei 2018

Ben De Cat verlengt zijn titel van clubkampioen


Club Brugge is al lang niet meer zeker van de titel, Ben De Cat daarentegen... die volgt zichzelf op als de clubkampioen van Roeselare. Met nog één inhaalwedstrijd te spelen en dat tussen zijn dichtste achtervolgers Louis Vandecasteele en Francky Deketelaere, kan laatstgenoemde nog langszij komen, in dat geval beslissen de scheidingspunten en daar doet Ben het dan iets beter. Geen videoref op deze planeet zal hier iets kunnen aan veranderen! Een dikke proficiat aan onze kersverse kampioen. Francky mag zaterdag battelen met Louis voor zilver of brons in eerste klasse. De gedoodverfde kandidaat voor het eremetaal na de heenronde Kris Muylle deemsterde na Nieuwjaar volledig weg en strandt op een vierde stek.

Ook tweede klasse heeft zijn geheimen prijsgegeven. Onze voorzitter voor eeuwig en acht dagen Jozef Reynaert liet de rest van het deelnemersveld een poepje ruiken en hij eindigt dan ook oververdiend bovenaan. Belgacem Hajaji en Marc Van Gysel verdelen de ereplaatsen onder elkaar en daar krijgen we volgende week zaterdag meer duidelijkheid over.
In derde klasse gaat Filip Verstraete met de hoofdvogel lopen, Renaat Vanassche en Marc Terryn volgen op respectievelijk een halve en een hele banddikte.
Ergens in oktober worden alle kampioenen in de bloemetjes gezet, zorg dat je erbij bent!

Hieronder nog de uitslagen van de inhaalpartijen uit onze Torrewachtercompetitie van afgelopen zaterdag:

1ste Klasse: Kris-Peter 1-0, Francky-Jan 1-0.
2de Klasse: Erik-Marc VG 0-1.

Als toetje nog dit:

Wie de nieuwste Torrewachter al in zijn bezit heeft (Waar wacht u trouwens op?), die heeft waarschijnlijk al met veel smaak en stijgende verbazing het artikel van Ben gelezen over AlphaGo Zero de nieuwste revolutionaire schaakengine. Dankzij een algoritme waarin een flinke portie artificiële intelligentie werd geprogrammeerd slaagde de vooreerst 'domme machine' erin om na slechts vier uur met enkel kennis van de schaakregels de op dit ogenblik beste versie van Stockfish te verslaan! Gulle programmeurs met ongetwijfeld veel liefde voor het schaakspel hebben nu een PC-versie (Leela Chess Zero) van bovenstaande engine ontworpen en deze bovendien nog eens gratis ter beschikking gesteld van de schaakgemeenschap. Daarom voor jullie moeder- of vaderdag de link die u een ander inzicht op het schaken gaat geven?
Alstublieft: Leela Chess Zero, geen dank :). Hier staat de volledige installatieprocedure besproken, het is wel in het Engels...
Go for it!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten