dinsdag 29 mei 2018

Proficiat Jan !!!


*Jan Feys is er in geslaagd om zijn huzarenstukje: de frontlinie afstappen van de Eerste Wereldoorlog tot een goed einde te brengen.  Wellicht is dit zijn grootste wandelprestatie tot nu toe? Onze Jan heeft ook al Compostella in zijn benen en verscheidene 'kleine wandeltochtjes' van 100km...
Intussen is het zo'n 36 dagen geleden meer bepaald op 23 april dat de tocht een aanvang nam in het Belgische Nieuwpoort en hem via de slagvelden van Verdun naar het eindpunt aan de Frans-Zwitserse grens bracht. Bijna dagelijks werd een dertigtal kilometer afgestapt. Dit project ook wel 'Walk to remember 14-18' genoemd had een drievoudig doel:
Vooreerst was er natuurlijk de sportieve uitdaging, verder wou men de herinnering aan de Eerste Wereldoorlog levendig houden en tenslotte werd een goed doel gesteund. De organisatie die men hiermee succesvol ondersteunde was het Fonds Aurore Ruyffelaere. Dit fonds heeft als doelstelling herinneringseducatie onder de aandacht te brengen ter bestrijding van alle vormen van extreem nationalisme, racisme en discriminatie en ter bevordering van de verlichtingsprincipes vrijheid, gelijkheid en broederlijkheid. Beste Jan, misschien moet ik u hierover eens interviewen voor de volgende editie van de Torrewachter?

*Afgelopen zaterdag vierde Toren '75 Kortemark zijn kampioenen met een geslaagde broodjesavond op smaak gebracht met enkele geestrijke biertjes van eigen bodem. Francky Deketelaere werd weer eens kampioen voor Peter Degrieck en Stijn Herreman.

*In Izegem gaat zaterdagnamiddag 2 juni een simultaan door met de Nederlandse grootmeester Sipke Ernst (2529 ELO). Er zijn nog enkele plaatsen vrij. Snel zijn is de boodschap.

*In Noorwegen is afgelopen weekend het Altibox schaaktornooi gestart. Het is het sterkst bezette tornooi dit jaar met maar liefst 8 spelers uit de huidige top tien aangevuld met Aronian en Anand. Het evenement ging zondag van start met een blitztornooi dat verrassend werd gewonnen door Wesley So (6/9) voor Nakamura en Anand (5,5). Maandag begon dan het hoofdtornooi met de confrontatie tussen Carlsen en Caruana. Carlsen won en dat beloofd voor het latere wereldkampioenschap dat doorgaat in november in Londen. Later meer hierover, u kunt het alvast volgen via Chessbase of via de officiƫle site.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten