woensdag 23 mei 2018

Tussendoortjes


*Neen, dit is geen afbeelding van een of andere Griekse tempel, maar een beeld van de zaal waar het schaaktornooi van Bad Ishl (een kleine Oostenrijkse gemeente op een ferme boogscheut van Salzburg) doorging afgelopen weekend. Ik vertel jullie dit omdat één van onze Torrewachters, de genaamde Pauwel Deblauwe meegespeeld heeft en hij heeft zich uitstekend uit de slag getrokken met 3/5. Te midden van een karrenvoer Oostenrijkers en Duitsers leek het sportieve zelfmoord als enige Belg, maar Pauwelken heeft al voor hetere vuren gestaan. Alle uitslagen van onze held kun je hier terugvinden. Onze schaakambassadeur in het buitenland heeft de smaak goed te pakken: Binnenkort vertrekt hij samen met clubkampioen Ben De Cat naar het wereldkampioenschap voor seniorenteams in de Duitse stad Dresden hetgeen plaatsvindt van 7 juli t.e.m. 15 juli 2018. We houden u op de hoogte.

*Een andere schaakheld bij de Torrewachters, Jan Feys is stilaan aan het einde van zijn lijdensweg gekomen. Alhoewel lijdensweg hier een verkeerd gekozen woord is, na ruim een maand gestapt te hebben en bijna negenhonderd kilometer afgelegd te hebben is Jan op vijf dagen van de eindmeet genaderd. Volgende week maandag zal hij dan ook fris als een pas gewassen hoentje de eindmeet bereiken en zijn huzarenstukje, waarbij hij de frontlinie is afgestapt van Nieuwpoort tot de Zwitserse grens, tot een spetterend einde brengen. De avonturen van Jan zijn te volgen op deze site. De laatste verslaggeving staat wel nog niet op het internet. Neen Jan is niet verloren gelopen in de bergen, maar die bergen zorgen wel voor een slecht bereik van zijn WIFI...

*Intussen is ook de strijd gestreden in de eerste klasse van onze competitie. Louis heeft forfait voor zijn laatste partij tegen Francky wegens medische redenen. Hiermee eindigt die laatste op de tweede plaats op een zucht van kampioen Ben De Cat. Louis vervolledigt het podium.
Ook de derde editie van De Toren van Roeselare zit er zo goed als op. Martijn Maddens behaalde zijn tweede trofee op drie deelnames. Een dikke proficiat aan onze toekomstige vluchtleider. Met Martijn aan de radar zal Poetin niet meer ongemerkt de grenzen oversteken...

*Ook het wereldkampioenschap bij de vrouwen heeft zijn geheimen prijsgegeven. De u allen bekende Chinese Ju Wenjun, die op slaapkamerposters prijkt bij menig Torrewachter (Renaat?) haalde het van uitdaagster Tan Zhongyi. Hiermee werd de ELO-logica gerespecteerd. Hoe dat allemaal in zijn werk ging kun je nog eens nalezen op de officiële site.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten