woensdag 17 oktober 2018

Kampioen blijven is plezant


Zaterdagavond werden de kampioenen van de voorbije competitie passend in de bloemen gezet en dat deden we voor deze gelegenheid en ook omdat onze kampioen de oren van onze kop zaagde op een andere plaats dan gewoonlijk namelijk Bistro Retro Grill.  Dit nostalgisch ingericht restaurant is gespecialiseerd in grillbereidingen en gelegen op een steenworp van de Roeselaarse Grote Markt. We werden er culinair verwend met carpaccios van vlees en vis, gevolgd door een Spaans (Via Oostende aangevoerd?) varkenshaasje of kruidige Mandelvis, het geheel werd na het nuttigen van bavarois of créme brûlée (Wat een vreselijk woord om juist te schrijven.) doorgespoeld met geurige koffie. Terwijl iedereen verzadigd en murw geslagen het voorbije feestmaal aan het herkauwen was, mocht ondergetekende Master of Ceremony spelen en de bekers uitreiken aan de niet zo talrijk aanwezige kampioenen.
De beste speler dit jaar van onze club, was dezelfde als die van vorig jaar en hij luistert naar de naam Ben De Cat! Het voorbije seizoen was een echt boerenjaar voor Ben, want hij werd ook blitzkampioen en hij won de zomercompetitie. Met prijzen overladen trok hij dan ook welgemutst huiswaarts... Voorzitter Jozef Reynaert werd gehuldigd als kampioen van tweede klasse en winnaar van één der voorrondes. Filip Verstraete was het afgelopen jaar de beste in derde klasse, terwijl John Destreel de tweede voorronde op zijn naam kon schrijven. De derde editie van De Toren van Roeselare tenslotte, werd glansrijk gewonnen door Martijn Maddens. Een dikke proficiat namens de ganse club aan al onze jubilarissen!

Enkele aanwezigen op ons kampioenenbal kregen amper de tijd om hun kater te verwerken, zondagnamiddag stond namelijk de eerste ronde van de West-Vlaamse Liga op het programma. Het Ligacircus heeft dit jaar zijn tenten opgeslagen in Ieper. De plaatselijke club staat in voor de organisatie en er wordt gespeeld in hun nieuwe clublokaal Sint Maartenskring. Ieper ligt op een boogscheut van Roeselare, vandaar de grote opkomst van de Torrewachters. Meneer Clevers, hebben wij nu een prijs verdiend als de club met het grootste aantal deelnemers?
Kort de uitslagen van onze 'jongens', die op één uitzondering na (Pauwel) allemaal uitkomen in de C-Reeks.
C-Reeks: Lesage Eddy-Depypere René 1/2, Vanassche Renaat-Degrieck Peter 0-1, Gryson Wilfried-Selschotter Jan 1/2, Van Coillie Guido-De Maertelaer Marcel 1-0, Mario Verbanck-Erik Claessens 1-0.
Herman, Salvatore en Pauwel kwamen nog niet in actie.
De volgende ronde van de Liga wordt gespeeld op 25 november. Alle uitslagen en standen kun je hier terug vinden.

Als toetje nog de uitslagen van de Roeselaarse clubcompetitie en enkele inhaalmatchen in de nevencompetitie 'De Toren van Roeselare':

1ste Klasse:  Bernard-Kris 1-0.
2de Klasse A:  Adhemar-Frederique Lievens (Lieven Frederiks voor de vrienden) 0-1, Robbert-Salvatore 1-0, René-Quinten 1-0.
2de Klasse B:  Renaat-Ewout 0-1, Dany-Erik  1/2, David-Diederik 0-1.
Toren van Roeselare:  Jan Feys-Jan Selschotter 1-0, Peter-Ben 1-0.

En als afsluiter nog dit, gloeiend heet van de naald:
Voortaan gaan we officieel door de schaakgeschiedenis als de KONINKLIJKE Roeselaarse schaakkring 'De Torrewachters'! Na heel wat administratieve rompslomp en vooral veel wachten is de kogel eindelijk door de kerk. Koning Filip heeft zijn goedkeuring gegeven en alles bevestigd met een sierlijke handtekening en dat verdient toch wel een tournée générale? Is het niet voorzitter?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten