maandag 22 oktober 2018

Vijfde Audiovisuele Quiz Schaakclub Kortemark




De tijd vliegt razendsnel, dat andere schaakclubje uit Kortemark waar ik wel eens wat van mijn tijd durf in te steken is toe aan de vijfde editie van zijn audiovisuele quiz. Jawel het lijkt nog op de dag van gisteren toen we 'het zot in onze kop' kregen en besloten om eens een kwisje te organiseren en dit jaar zijn we reeds toe aan onze lustrumeditie. Ook deze keer laten we heel wat video-  en audiofragmenten van vroeger en nu op het quizpubliek los. Wij beloven op ons plechtige communiezieltje voor alle deelnemers een boeiende avond voorzien van de nodige natjes en droogjes.
Wie zich wil inschrijven vindt hierboven alle info of die neemt een kijkje op de site van de Kortemarkse schaakclub Toren '75. Niet twijfelen doen! Wacht wel niet te lang meer, want de inschrijvingen lopen vlotjes binnen en vooraf inschrijven is noodzakelijk...

Ook zaterdagnamiddag laatstleden kabbelde de Torrewachtercompetitie rustig verder. Een kort overzichtje, wegens niet alles gezien, van de gespeelde partijen:

In eerste klasse nam Ben De Cat revanche voor zijn vorige week opgelopen nederlaag tegen Peter Degrieck in De Toren van Roeselare. Dit keer was het Peters beurt om te blunderen. Na een aanvankelijk gelijk opgaande match, wou Peter kort gezegd een dubbelpion voorkomen en dat leverde hem een penning van de vijandelijke loper op zijn dame en koning op. Het gevolg was weg dame en weg punt! Tussen Steven Keirse en Bernard Logie zag het er complex en interessant uit. Veel heb ik er niet van gezien, maar op het gelijkvloers hoorde ik dat Bernard beter stond en dat heeft hij dan ook bewezen door in een moeilijke stelling uiteindelijk de volle buit binnen te halen. Door deze zege blijft Bernard meedraaien aan de top van het klassement...
In de tweede klasse behaalde Quinten Keirse, zoon van, zijn eerste zege door op overtuigende wijze de maat te nemen van Angelo Maraldi. Renaat Vanassche, broodschrijver en de Roeselaarse reïncarnatie van Brusselmans, zit dit jaar in de hoek waar de klappen vallen. Vier partijen en nul op uw rapport is niet iets om mee thuis te komen. Renaat werkt daarom hard aan zijn terugkeer... Ewout Vanbesien zette zijn mars voorwaarts verder en dit keer ging Stijn Herreman voor de bijl. Na een evenwichtige wedstrijd wou Stijn wat forceren met een loperoffer, dat een vijftal zetten verder niet zo correct bleek. Erik Claessens kende een rustige namiddag, na amper twaalf zetten was het al uit. David Dupont speelde namelijk een desastreuze opening en daar was Erik best tevreden mee. De langste partij van deze zaterdagnamiddag was die tussen Salvatore Petralia en Marc Van Gysel. Beide heren gaven elkaar geen duimbreed toe en het was pas in het verre eindspel na ruim vijf uur en een kwart (!) dat Marc kon oogsten door het paard van Salvatore te slaan.
Tenslotte was er nog een inhaalpartij voor De Toren van Roeselare. Pauwel Deblauwe die terug was op Belgische bodem en zijn debuut maakte in de Roeselaarse competitie, liet zich verrassen door Tom Van Bruaene. Die laatste kon een paard snoepen van Pauwel en die gaf dan ook ogenblikkelijk op.

Tot slot nog een kalender met de op handen zijnde gebeurtenissen:

*28 oktober: 3de ronde Nationale Interclubs met voor beide teams de derby tegen en in Izegem.
* 3 november - 16 november: Wereldjeugdkampioenschap schaken te Santiago de Compostella.
* 9 november - 28 november: Wereldkampioenschap schaken te Londen met titelverdediger Magnus Carlsen en uitdager Fabiano Caruana.
*17 november: De niet te missen quiz van de Kortemarkse schaakclub te Edewalle (Handzame)
*25 november: Tweede ronde van de Liga.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten