zondag 6 januari 2019

Martijn Maddens blitzkampioen van Roeselare


Wellicht voor de zoveelste keer en nu beloof ik op mijn plechtige communiezieltje dat het de laatste keer is: Aan iedereen die dit onder ogen krijgt een Gelukkig Nieuwjaar en een super schaakjaar 2019 toegewenst.

Tradities zijn er om in ere gehouden te worden zo ook het Roeselaars blitzkampioenschap bij de start van het nieuwe jaar. Maar liefst 24 schakers hadden hun nieuwjaarskater verwerkt en gaven elkaar partij in de schaakarena café 'Den Arend'. De strijd werd zoals steeds beslecht in 15 partijen en omstreeks 17h45 viel het verdict: Martijn Maddens eindigde op het hoogste schavot (13/15) en stoot hiermee de vorige titelhouder Ben De Cat van zijn voetstuk. Een dikke proficiat, Martijn! Steven Keirse eindigde op een halfje van Martijn. De top drie wordt vervolledigd door gastspeler David Roos met eveneens 12,5 op 15. In de top vijf vinden we verder nog Ben de Cat en Yves Surmont terug beiden met 10,5/15. Robbert is knap zesde (9) gevolgd door een pelotonnetje met Simon, Jan, Didier en Bernard (8). Kris Muylle valt net buiten de top tien (7,5) net als Peter en Jozef. Voor de volledigheid de rest van het klassement: Herman & Ewout (7), Hubert & Frederique (6), Dany (5), gastspeler Frederik & Salvatore (4,5), René (4), Philippe en Erik (3) en tenslotte Tom (0.5).

Volgende week vliegen we er terug in met de terugronde in eerste, een wellicht keiharde strijd in tweede voor het hoogste eremetaal en idem dito in derde met enkele nieuwkomers en oude bekenden...

Tot slot nog dit:

*Het eerste supertornooi van het jaar is op komst: Van vrijdag 11 tot en met zondag 27 januari gaat in Wijk aan Zee het 81ste Tata Steel Chess tornooi door. Ook dit jaar is er weer heel wat schoon volk van de partij. Om er enkele te noemen: Kersvers wereldkampioen Magnus Carlsen aangevuld met de top tien-spelers Mamedyarov, Ding, Giri, Kramnik en Anand. Alle info omtrent het Wimbledon van het schaken kun je hier terugvinden: Wijk aan Zee.
Behalve een 'school' grootmeesters kun je ook nog een 'kudde' amateurs aan het werk zien. Dit jaar gaat Torrewachter Bernard Logie opnieuw onze eer proberen hoog te houden. De paringen zijn nog niet bekend maar onze held kun je via deze link: Amateurtornooi  terugvinden. We wensen hem alvast veel succes tussen al dat Hollandse geweld...
*De West-Vlaamse Liga, dit jaar in Ieper, is terug van de partij op zondag 20 januari met de vierde ronde.
*Interclubbers gaan terug aan het werk op 3 februari met de volgende bezoekende teams: Roeselare 1 versus Aalter 1 en Roeselare 2 versus KBSK 7.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten