woensdag 22 mei 2019

Laatste clubkampioenen gekend


De Torrewachtercompetitie is geschiedenis, de laatste kampioenen hebben zich bekend gemaakt. Ik begin linksboven en ga vervolgens verder met de wijzers van de klok...
Onze hoop voor de toekomst, Robbert Degrave heeft zijn droom waargemaakt en is kampioen geworden in tweede klasse. In zijn laatste partij was hij duidelijk sterker dan Erik Claessens. Als beloning mag hij volgend jaar dan ook aantreden in de Roeselaarse eredivisie. Een dikke proficiat Robbert! Felicitaties mogen er ook zijn voor Ewout die op een zucht tweede werd en er mede voor zorgde dat het spannend bleef in tweede tot de laatste zet.

Ondergetekende won dan weer de vierde editie van onze nevencompetitie De Toren van Roeselare,
maar eerlijk is eerlijk mijn tegenstanders hebben me bijwijlen op de juiste weg gezet 😋. Waarvoor mijn oprechte dank!

Zondag kwam er nog een 'champ' bij, Guido Vancoillie won zowaar de C-Reeks in de West-Vlaamse Liga, na een klinkende zege in de afsluitende ronde. 'Good old' Herman Ottevaere kwam na een blitzzege tegen Eric Galle zowaar op de derde stek terecht in de eindafrekening en ondergetekende die weliswaar verloor werd met de weerstandspunten nog net vierde. Alle uitslagen en standen van de West-Vlaamse Liga zijn hier te vinden.

Vorige week had ik het hier kort over de organisatie 'Wandelende takken' (sterrenkindjes), waar Ben zich voor engageert. Volgende week donderdag 30 mei wordt een wandel- en fietstocht ingericht voor dit goede doel. Torrewachters (en anderen) toon jullie sociaal engagement en groot hart en wandel of fiets mee. Alle info vind je hier.

De laatste uitslag in de Torrewachtercompetitie en de uitslagen van de laatste ronde in de West-Vlaamse Liga:

2de Klasse: Robbert-Erik 1-0.
Liga: Eric Galle-Herman Ottevaere 0-1, Verslype Geert-Degrieck Peter 1-0, Vancoillie Guido-Schalembier Kylian 1-0, Vandenbroucke Ivan-Selschotter Jan 0-1, Vantorre Nils-Claessens Erik 1-0, Vandenbussche Dries-Verbanck Mario 1-0, Depypere René-Jacques Bylé 1-0, Vanassche Renaat-Salvatore Petralia 1/2.

De kalender:

*16-30 mei: Fide Grand Prix Knock Out Tornooi in Moskou. Met z'n zestienen strijden ze voor de 'vetpot' en puntjes voor het kandidatentornooi van 2020. En deze vind je dan weer hier.
*24 mei: Master Classes in de KOSK, schaakclub Oostende met dit keer Rabah Bouhallel die ons onderwijst in de kunst van partijen bespreken en de manier van denken hierbij.
*25 mei: West-Vlaams Ploegenkampioenschap Rapid te Oostkamp.
*27 juli - 3 augustus: Belgisch kampioenschap te Charleroi. 
*11-15 augustus: Schaaktornooi Brugse Meesters

Geen opmerkingen:

Een reactie posten