dinsdag 28 mei 2019

Zeer geslaagde editie rapid ploegenkampioenschap in Oostkamp


De winnaars KBSK 1 met Thibaut, Jan, Emiel en Francky

Het West-Vlaams Rapid Ploegenkampioenschap gehouden in Oostkamp werd beslist in het voordeel van KBSK 1 uit Brugge voor de eerste ploeg uit ons eigenste Roeselare (Martijn, Michiel, Ben, Fabio). Brugge won al zijn partijen en is dan ook de méér dan verdiende winnaar van dit voortreffelijk georganiseerde evenement onder leiding van de schaakbroertjes Piceu. Ook achter de bar kweten de ba(a)rmoeders en -vaders zich uitstekend van hun nobele taak, namelijk de dorstigen laven. Proficiat organisatoren!

Voor de volledigheid geef ik nog de andere podiumplaatsen uit de eindrangschikking mee:
In de A-Reeks eindigde KOSK 1 op de derde plaats. Het podium van de B-reeks, zag er als volgt uit: Op één KOSK 2, voor alweer een Roeselaars team, bestaande uit Bernard, Pauwel, Jos en Peter. Hier vinden we KBSK 2 op de derde plaats. De totale rangschikking kun je hier nog eens nalezen.
De C-Reeks werd zonder pardon gewonnen door de jeugd van Brugge (KBSK 4) voor jawel alweer een Roeselaars team. Dit keer de jongens uit ons derde team met Jan, Guido, Robbert en Erik. De derde ploeg uit Brugge kaapt hier het brons weg. Onderaan slaagt ons vierde ploegske er net in om de rode lantaren door te geven aan Oostkamp 3 en dat is volledig de verdienste van Ewout, Renaat, Diederik en Frederique. Het totaalklassement in de C-Reeks is hier te vinden.

Voilà mijne dames en heren, dat was voor onze Torrewachters een knallende afsluiter van het schaakseizoen 2018-2019. Ik ga het  vanaf nu wat kalmer aan doen, dat betekent niet dat de website 2 maanden offline gaat, ik zou niet durven... Er komt wat zomers schaaknieuws over op handen zijnde tornooien en wat fait divers om het spelletje niet te verleren.
Aan onze Torrewachters kan ik melden dat er een 'boekje' op jullie ligt te wachten in het lokaal. Veel leesplezier!

Een voorlopig beperkte kalender (volgende week meer):

*31 mei: Laatste ronde Lentetornooi Brugge.
*27 juli - 3 augustus: Belgisch kampioenschap te Charleroi. 
*11-15 augustus: Schaaktornooi Brugse Meesters.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten