dinsdag 7 mei 2019

In Memoriam Fons Debrouwer



Eregroet aan Fons Debrouwer vanwege de Roeselaarse schaakkring “ de Torrewachters”.

Fons, jouw heengaan stemt ons weemoedig maar wij behouden aan jou onze beste herinneringen. Als student in de VMS was je reeds lid van de Torrewachters (1954). Je werd er enkele jaren later ook secretaris. Dank zij jouw nauwkeurig bijgehouden verslagen kon de vroege geschiedenis van onze club achterhaald worden. Naast je middelbare studies volgde je de laatste 3 jaar van het hoger middelbaar nog boekhouden in de zondagsschool. Die kennis kwam je goed van pas toen je als zelfstandige begon te werken. Je bent erin geslaagd een degelijk boekhoudkantoor op te bouwen waar veel middenstanders een beroep konden op doen. Toen je aan de uitbouw van jouw kantoor bezig was bleef het schaken achterwege. In 1977 begon je opnieuw te schaken. Je werd lid van TROS een dochtervereniging van de Torrewachters.  Na het korte leven van TROS werd je terug lid van onze club. Je schaakte zoals wij je kenden : Rustig en met veel geduld, wachtend op de eventuele fout van de tegenspeler om dan onverbiddelijk toe te slaan. In 1960-61 speelde je kampioen in 1ste klasse. Daarna speelde je nog 3x kampioen in 2de klasse 1989-90, 1996-97 en 2004-05. Van 2004 tot 2013 was je als bestuurslid ondervoorzitter. In die hoedanigheid ontving je ons graag bij jou thuis voor de bestuursvergaderingen. In 2013, het jaar waarop je gestopt bent, werd je gelauwerd als ere-ondervoorzitter van de club.

Geen rozen zonder doornen! De ziekte van Maria en haar opname in het rusthuis wogen op je. Na haar overlijden in 2016 vond je jouw draai niet meer terug. Jouw geheugen begon te sputteren en jouw gezondheid ging stilletjes achteruit. Een opname in Vincenthove werd noodzakelijk en daar ben je stilletjes heen gegaan. Rust in vrede Fons.

Aan de achtbare familie bieden wij onze innige deelneming aan.

Jozef Reynaert
Voorzitter van de Roeselaarse schaakkring “de Torrewachters”

Rouwbrief Fons Debrouwer

Eén uitslag (nou ja) in de Torrewachtercompetitie:

2de Klasse: Marc VG-René 1-0 FF.

De kalender:

*8-12 mei: Eerste luik van een vernieuwde en uitgebreide Grand Chess Tour met de allereerste passage in Afrika, meer bepaald in de Ivoriaanse hoofdstad Abidjan. Hier te volgen.
*16-30 mei: Fide Grand Prix Knock Out Tornooi in Moskou. Met z'n zestienen strijden ze voor de 'vetpot' en puntjes voor het kandidatentornooi van 2020. En deze vind je dan weer hier.
*19 mei: Laatste ronde West-Vlaamse Liga te Ieper. 
*24 mei: Master Classes in de KOSK, schaakclub Oostende met dit keer Rabah Bouhallel die ons onderwijst in de kunst van partijen bespreken en de manier van denken hierbij.
*25 mei: West-Vlaams Ploegenkampioenschap Rapid te Oostkamp.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten