woensdag 23 september 2020

Ben-De-Cat-Memorial van start

 


De kop is er af, eindelijk kunnen we het nieuwe schaakseizoen als officieel geopend beschouwen. Zaterdag werd onze eerste Ben-De-Cat-Memorial op gang geschoven door niemand minder dan de Roeselaarse burgemeester Kris Declercq en dit onder het toeziende oog van zijn jonge schaakleermeester Quinten Keirse. De namiddag was gestart met een bevlogen speech van voorzitter Steven Keirse en die werd gevolgd door een al even pittig woordje van de Roeselaarse burgervader. Het was uiteindelijk ruim kwart na twee, toen de schakende meute, zo'n dertig zielen sterk, de klokken indrukten. De blinkende gedesinfecteerde stukken en borden werden gretig ter hand genomen voor het eerste schaakavontuur van het nieuwe seizoen. De ELO-verschillen waren groot op de borden en er waren dan ook weinig verrassingen te noteren, wie moest winnen die won dan ook. Er viel dus weinig geld te rapen voor de goklustigen onder ons, enkel Guilia verslikte zich bijna in Quinten (zie verder).

Kort de uitslagen van de gespeelde matchen:

Adrian-Peter 1-0, Jozef-Martijn 0-1, Michiel-Ewout 1-0, Jan-Yves 0-1, Dany-Steven 0-1 (langste partij), Simon-Stijn 1-0, Quinten-Giulia 1/2, Fabio-Frederique D. 1-0, Pieter-Bernard 0-1, Diederik-Pauwel 0-1, Frederique L. - Seppe 0-1, Polina-Guido 0-1.
Er staan nog een viertal uitgestelde wedstrijden op het menu en die worden in principe zaterdag in het lokaal betwist.

Tot slot nog deze foto voor de achterban en de schakende gemeenschap als bewijs dat alles veilig en coronaproof heeft plaatsgevonden. De zaal werd vooraf onder handen genomen door de Roeselaarse firma BCS (Burny Cleaning Solutions), hieronder ziet u de zaakvoerder naarstig bezig...


Voorzitter Steven Keirse is full time vlogger geworden, een nieuwe video werd vereeuwigd door zijn camera en wordt vanaf heden op u losgelaten. Deze week heeft hij het kort over de partij tussen zijn zoon Quinten Keirse en onze nieuwste Torrewachterbabe Giulia Polin. Een pittig matchke gespeeld op de Ben-De-Cat-Memorial en ook de enige verrassing als we op het ELO-verschil kunnen afgaan, want de partij eindigde op een gelijkspel:  Video 5: Quinten Keirse-Giulia Polin. Veel plezier alvast.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten