woensdag 16 september 2020

Schaakparadijs Zilverbergstatie


Zaterdag aanstaande, 19 september het jaar Onzes heren 2020, wordt er eindelijk sedert mensenheugenis of beter na ruim een half jaar terug geschaakt op Roeselaarse bodem. Plaats van het gebeuren is feestzaal De Zilverbergstatie, wereldberoemd in Roeselare en omstreken omwille van zijn rouwmaaltijden, gruwelijken en andere fijne feesten des levens. Vanaf dit jaar ook omgetoverd tot schaakparadijs van de Torrewachters. Om 14h00 stipt wordt de allereerste zet uitgevoerd van de ook al allereerste Ben-De-Cat-Memorial. Het zal niet echt een voordeel zijn dat ik de eer en het (on)genoegen heb om op het eerste bord plaats te nemen om de op papier sterkste tegenstander partij te mogen geven. Kalendermaker wat was u weer goed bezig! Uiteindelijk werd het deelnemersaantal afgeklokt op 33 individuen, dat betekent zestien tafels verspreid over een ruime zaal op voldoende afstand van elkaar. Nog drie keer slapen en dan is onze schaaklockdown verleden tijd. Wie zijn schaakheroptreden tot in de puntjes wil voorbereiden, die is misschien iets met de website van de Zilverbergstatie. Kwestie van werkelijk niets (ahum) aan het toeval over te laten...

Ook deze week weer ultrakort schaaknieuws, wegens een nijpend gebrek aan... schaaknieuws:

*Ook in Wachtebeke worden de borden afgestoft en organiseert men zijn debutantentornooi voor beginnende schakertjes, stap 1 & 2, geboren in 2009 of later. Alle info is via deze link na te lezen.
*De Magnus Carlsen Chess Tour, georganiseerd door de meester himself, heeft de wereldkampioen geen windeieren gelegd: Hij won zowat elk onderdeel en ging dan ook nog eens met een fors gespekte spaarrekening terug naar zijn Noorse heimat. Intussen is Magnus weer 'aan het werk', er moet immers brood op de plank komen, dit keer in Saint Louis waar er 'gerapid en geblitzt' wordt voor de knikkers.
*Onze traditionele uitsmijter is dit keer de allernieuwste video met Meester Steven Keirse in de hoofdrol, dit keer bespreekt hij de Torrewachterpartij tussen Robbert Degrave en Jozef Reynaert, met als thema aanval op de niet gerokeerde koning: Video 4: Robbert Degrave - Jozef Reynaert.  Voortaan zijn alle filmpjes via YouTube beschikbaar, gedaan dus met dat omslachtige downloaden. Klikken en luisteren naar de meester! Ook de links naar de vorige filmpjes zijn intussen aangepast. Veel plezier alvast.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten