woensdag 9 september 2020

Kort

 

Volgens de Nederlandstalige versie van Wikipedia is een writer's block, vertaald naar het Vlaams een schrijversblok (huh?), het tijdelijke onvermogen van een schrijver om tot schrijven te komen, waarbij het schrijfproces deels onwillekeurig verloopt. De auteur is gedeeltelijk afhankelijk van factoren die niet onder zijn controle vallen, wat soms leidt tot verlies van inspiratie. VoilĂ , nu heb ik ook al weer een meesterlijk excuus om deze korte blog enigszins te verantwoorden. Ik ben dus mentaal niet in orde, maar dat is voor de meesten onder jullie niet echt nieuws...

Kort dus enkele anekdotes, feiten, krabbels uit een wel heel schaakarm en dus oersaai leven:

*De Ben-De-Cat-Memorial is een eclatant succes te noemen. Na een goeie week was de tent al volgelopen en kunnen we het bordje 'Volzet' aan de deur uithangen. De schaakhonger is bij vele Torrewachters groot en vanaf 19 september kunnen we terug ons buikje rond eten met de eerste speeldag in dit schaaktornooi.

*Intussen maakte de FIDE wereldkundig dat de Kandidatenmatchen die wereldkampioen Carlsen een tegenstander moeten bezorgen om zijn wereldtitel nog maar eens te verdedigen, hervat worden op 1 november. Om uw geheugen wat op te frissen nog eens de tussenstand: Nepomniatchi en Vachier-Lagrave leiden na zeven rondes met elk 4,5 uit 7. Maar eigenlijk is alles nog mogelijk halfweg dit schaakevenement.   

*Als uitsmijter van deze ultrakorte blog een nieuwe video met Meester Steven Keirse in de hoofdrol, dit keer bespreekt hij de Torrewachterpartij tussen Frederique Lievens en Erik Claessens, twee TGM's (Torrewachter Groot Meesters).  Het is een niet altijd correct potje schaak ergens gespeeld in het begin van dit jaar, lang geleden dus, toen de mensheid nog mocht schaken. We starten ergens rond zet 25 : Video 3: Frederique Lievens - Erik Claessens. Het filmpje wordt eerst upgeload (linksonder) en dan kun je er op klikken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten