woensdag 18 november 2020

Mijn Online Schaakclub

 


In deze coronatijden zijn alle initiatieven om ons schaakpeil levendig te houden meer dan welkom. Het online schaken is intussen bij iedere schaakspeler bekend en kent zijn 'lovers' en zijn 'haters', voor- en tegenstanders in het schoon Vlaams dus. De Vlaamse Schaakliga heeft nu een nieuw en werkelijk interessant gegeven toegevoegd aan het online schaakgebeuren en dat is beste mensen het online lesgeven. Geen paniek de instapdrempel werd heel laag gehouden, zodat het zelfs voor de grootste computerleek mogelijk wordt om een les over één of ander schaakonderwerp mee te pikken. Er werd virtueel een schaakhuis gecreëerd met verschillende kamers (zie hierboven), in die lokalen wordt les gegeven en dat kan over gelijk welk onderwerp gaan. Wie zin heeft om hier aan mee te werken en meester of juf te spelen die mag zijn naam opgeven aan Tom Piceu of Glenn Dayer. De namen van het voorlopige lerarenkorps die mij in de wandelgangen ter ore zijn gekomen zijn: De meesters Tom Piceu, Glenn Dayer, Marc Deschamps, Christiaan Vanroose, William Verleye en onze eigenste voorzitter Steven Keirse. Er is ook een heuse juffrouw present en dat is de bevallige Christilla Rouseau. In de lobby (midden van het huis) kun je rechts klikken op een kalender om meer info te vinden over de op stapel zijnde lessen. Misschien heb je (voor de toekomst dan) interesse in een tornooi of wil je reclame maken voor je schaakevenement, dat doe je dan weer in diezelfde lobby op het prikbord. Het klinkt misschien allemaal een beetje 'hocus pocus' maar Tom Piceu legt in volgende demo alles glashelder uit. Wie een korte introductie over het virtuele schaakhuis wil lezen, kan deze hier vinden. Ongetwijfeld gaat u nog vragen hebben, zoals daar zijn: 'Mag ik met virtuele proppen naar het hoofd van Meester Tom schieten?' 'Kan ik dan gestraft worden en in de hoek vliegen (met ezelsoren)?' 'Zijn er aan den toog (ergens verborgen in de lobby) alcoholische drankjes verkrijgbaar en moet ik die dan betalen met bitcoins?' 'Waar zijn de toiletten?'... 

Het project zit nog in de beginfase en er zullen nog enkele kinderziektes moeten bestreden worden met een gelukkig al beschikbaar vaccin, maar alles komt goed. De beste manier om met dit initiatief kennis te maken en het een welverdiende kans op slagen te geven is om het eens te proberen. Waar wachten jullie op?

Meester Steven heeft intussen video 13 op zijn YouTubekanaal gezwierd. Het is nog maar eens een partij uit de Memorial en dit keer zijn de acteurs van dienst kersvers Torrewachter Frederik Delameilleure en ancien-Torrewachter Kris Muylle. Na deze week gaat Meester Keirse op vakantie (in eigen land), eerder noodgedwongen omdat de partijen uit de Memorial op beginnen te raken. Hoog tijd dus dat we elkaar weer in de ogen mogen kijken aan het schaakbord! Tot zolang ga ik hier interessante schaakfilmpjes posten. Wie er ééntje in petto heeft, die mag het mij altijd mailen. Voor nu alvast veel plezier met Video 13: Frederik Delameilleure - Kris Muylle.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten