woensdag 11 november 2020

Schaakspelers kiezen massaal voor Biden

 


Ook in de schaakwereld zijn de Amerikaanse presidentsverkiezingen niet ongemerkt voorbijgegaan. Vooral zittend of is het eerder golfend president Trump heeft er achter de schermen alles aan gedaan om de schaakwereld op zijn hand te krijgen. Den Donald staat er voor bekend om zijn favoriete wereldpolitiekers te bewieroken, zo noemde hij onlangs de Turkse president Erdogan, de Russische president Poetin en de Chinese leider Xi 'World Chess Players". Lofbetuigingen die team Trump aan het denken hebben gezet en prompt werd een poging ondernomen om de Amerikaanse schaakfederatie aan hun kant te krijgen. Als deze genieën van de sport voor het Trumpkamp kozen zou de rest van de bevolking zeker volgen, was hun stoute redenering. Kosten nog moeite werden gespaard en zelfs zoon Barron Trump werd voor de verkiezingskar gespannen. Enkele maanden voorafgaand aan de verkiezingen kreeg iedere Amerikaanse schaakspeler promotiemateriaal toegestuurd, waaronder een extra (witte) koningin en onderstaande Cup of Chess.


Tot daar de brave verkiezingsmanoeuvres van de Trumpgarde, minder proper waren de beschuldigingen die gericht waren aan de tegenstanders. Zo werd The Black Lives Matter-beweging verweten dat ze eenmaal aan de macht het schaakspel gingen veranderen om zwart de eerste zet te laten doen. Uitdager Biden werd dan weer tijdens een debat op CNN bestempeld als een Step One-Player, a total disaster, schaak onwaardig. Sleepy Joe bleef onder dat alles relatief kalm en zei aan het schaakbord geen kant te kunnen kiezen. Voor Joe bestaat er geen wit of zwart, want volgens zijn visie moet iedereen verenigd worden aan het schaakbord. De reactie van Trump liet niet lang op zich wachten, hij tweette: 'Dit is het einde van de schaaksport!' Intussen is de strijd gestreden en werd Trump mat gezet, maar zoals verwacht werd trekt hij naar de rechtbank waar hij Biden aanklaagt wegens het gebruik van ongeoorloofde elektronische middelen (Een smartphone van Huawei?) tijdens hun onderlinge schaakstrijd... Wordt ongetwijfeld vervolgd?

Tot daar het fake schaaknieuws en nu het echte schaaknieuws 😁.

Meester Steven vond voor zijn wekelijkse videorubriek nog maar eens inspiratie op de Ben-De-Cat-Memorial. Dit keer geeft hij zijn mening over de partij tussen Bernard Logie, intussen behorend tot het meubilair van de Roeselaarse schaakclub en Fidemeester Adrian Roos. Steven vond inspiratie bij Shakespeare en gaf de partij de passende titel 'To exchange or not to exchange, that's the question!' Veel plezier met Video 12: Bernard Logie - Adrian Roos.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten