dinsdag 22 december 2020

Vrolijk Kerstfeest

Het vreemde schaakjaar 2020 is aan zijn laatste week begonnen. Normaal geef ik hier de uitslagen mee van de laatste wedstrijden in tweede en derde, zodat onze kalendermaker zich stilaan kan opmaken voor het nieuwe seizoen. Ook maak ik wat reclame voor onze opener van het jaar, de Nieuwjaarsblitz en volgt de kalender voor de komende maand... Helaas driewerf helaas blijft het dit jaar oorverdovend stil, niets van dit alles staat op het menu. We kunnen nog altijd op geen maand na zeggen wanneer we terug achter het schaakbord kunnen kruipen. Dat betekent nog geen perspectief voor het vervolg van de Ben-De-Cat-Memorial. Interclubs lijken iets van een ver verleden. Worden die laatste wedstrijden nu nog gespeeld of zeggen ook de 'die hards' laat maar en laten we nu aan een nieuw interclubjaar beginnen? 2020 was een jaar op clubschaakgebied om snel te vergeten, laat ons hopen dat de heren Pfizer en Moderna straks met hun wonderspuit het virus naar de eeuwige jachtvelden terugsturen en dat onze schaakhemel terug opklaart en ik vraag niet veel, we straks terug een potje kunnen schaken...
 
Meester Steven gaat dapper verder met zijn levenswerk, de nobele missie om van u een beter schaker te maken in coronatijden. Ik heb er hem al op gewezen dat dit hopeloos is, maar zijn kennis blijft hij koppig verspreiden met de snelheid van een pas gemuteerde virusvariant. Morgen woensdag 23 december om 20h00 is hij terug van de partij in het virtuele schaakhuis. Aan de hand van een klassieke meesterpartij bekijken we het strategisch belang van het centrum. Hoe er voordeel uit te halen of hoe ondermijnen we het centrum van onze rivaal? Steven zorgt ongetwijfeld weer eens voor een leuke schaakles, ...voor de Glühwein moet u zelf zorgen 😀.

De video van deze week blijft in de kerstsfeer. U krijgt een schaakstelling voor de kiezen in de vorm van een kerstboom. De opdracht luidt wit speelt en geeft mat in twee. Veel puzzelplezier met Video 18.

Rest mij nog één ding en dat is iedereen alvast een Vrolijk Kerstfeest  toe te wensen namens het ganse bestuur van De Torrewachters. Omdat jullie zo trouw deze site blijven volgen nog een extraatje, een klein kerstgeschenkje om deze koude kille dagen door te komen. Chessbase stelt zijn nieuwste telg in de '60 Minutes'-reeks gratis ter beschikking en dat is 'My favorite opening traps' van Simon Williams.  Veel plezier met deze nieuwe chessbasedownload (wel eerst een gratis account aanmaken op Chessbase).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten