woensdag 30 december 2020

Gelukkig Nieuwjaar


Geachte lezers, het bestuur van schaakclub De Torrewachters wenst u allen een gezond en voorspoedig schaakjaar 2021 toe! Dat 2021 u die langverwachte titel of die briljante partij mag schenken... Met deze woorden begin ik meestal mijn allerlaatste blog van het voorbije seizoen, een zo goed als schaakloos jaar, 2020 was voor schakers op clubgebied een annus horribilis, een vreselijk jaar. Het begon nochtans uitstekend voor de Torrewachters met de Nieuwjaarsblitz en verdiende winnaar Martijn Maddens. De competitie kende een razendspannend verloop en in iedere klasse was het bikkelen voor de titel. Ook in de interclubs deden we het verre van slecht en droomden we van die langverwachte titel. Toen al bereikten ons de eerste geruchten van een virus in China, maar dat was, voor iedereen zeker (?), de ver-van-ons-bed-show. Op dertien maart werden we met ons neus keihard op de feiten gedrukt, het land ging in lockdown en het was uit met de schaakpret en dat zou langer duren dan ons lief was. Het schaakarme 2020 kabbelde rustig verder, maar schudde ons in april bruusk wakker toen we vernamen dat clubicoon Ben De Cat onverwacht overleden was. Een zeer spijtige gebeurtenis die de club op zijn grondvesten deed daveren... Eind juni nam Jos Reynaert met heel wat kilometers op zijn teller afscheid als voorzitter van de Torrewachters. Opvolger Steven Keirse vatte meteen de koe bij de horens en organiseerde na de lockdown in september als één van de eersten een tornooi, wat de Ben-De-Cat-Memorial werd genoemd als eerbetoon aan onze veel te vroeg ontvallen vriend. Helaas pindakaas na twee ronden volgde ook de tweede lockdown en daar is voorlopig nog geen eind aan gekomen. Gelukkig is er aan het eind van de tunnel licht opgedoken, voorlopig is het nog een schuchter waakvlammetje, dat hopelijk zal aangroeien tot een knetterend vuur. 2021 kan niet anders dan beter worden, laten we de (weinige) goede dingen van het afgelopen jaar koesteren en vooral vooruit kijken naar onze schaakpartijtjes achter het bord. Eindelijk... 

Meester Steven heeft eventjes de stekker uit zijn laptop getrokken en is op welverdiende skivakantie naar Italië getrokken?  Nee hoor, als voorbeeldig leraar is hij in zijn kot gebleven en jawel hij bereidde een klein kwisje voor. Iedereen kan deelnemen tot en met dinsdag 5 januari 2021. De oplossingen mag je sturen naar steven.keirse@telenet.be. De quiz kun je hier terugvinden. Veel succes alvast!  

Ook Glenn Dayer barst van de goede voornemens voor het nieuwe jaar. Er komen zeker onlinetornooien op Lichess en een kleine handleiding om deel te nemen vind je alvast hier. Wie eens van latje wil geven tegen een beloftevolle jeugdspeler (een initiatief van Nils Vantorre en Lander Vancompenolle) die kan hier een kijkje nemen.

Tot binnenkort in 2021...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten