donderdag 2 januari 2014

Reglementering in verband met GSM's

Beste leden,
De reglementering in verband met de GSM’s is verscherpt. Gelieve artikel e. te lezen.

Op de vergadering vabn 14.12.2013 heeft de RvB beslist punt 2.e. van het Wedstrijdreglement als volgt te wijzigen; op deze manier voldoen de Belgische kampioenschappen aan alle FIDE-reglementeringen zodat ze nog altijd in aanmerking komen voor FIDE-eloverwerking en voor het kunnen halen van normen.

Artikel 2 - Spelregels en spelvoorwaarden:
a.    De spelregels zijn deze van de F.I.D.E.
b.    Voor elke competitie worden de reglementen en voorwaarden duidelijk omschreven. In deze voorwaarden worden opgenomen het minimum prijzenfonds en de vereisten waaraan het speelmateriaal, de speelzaal en het verblijf van de spelers moeten voldoen.
c.     In elke officiële competitie geldt rookverbod in de speelzaal.
d.    Het gebruik van elektronische communicatiemiddelen zoals mobiele telefoons en draagbare computers is verboden in het spelersgebied tijdens de speelsessie voor zowel spelers als toeschouwers. Dit verbod betreft niet de wedstrijdleider of zijn niet-spelende assistenten.
e.    Voor de competities georganiseerd door of in auspiciën van de KBSB zal de wedstrijdleider de aanwezigheid van elektronische communicatiemiddelen in het spelersgebied zoals mobiele telefoons aanvaarden. Deze dienen echter uit te staan. Hij kan op elk moment de aanwezigheid 
verbieden als hij dit nodig acht voor het goede verloop van de competitie.  Voor de competities georganiseerd door of onder auspiciën van de KBSB mogen de spelers geen elektronische communicatiemiddelen zoals mobiele telefoons, zelfs uitgeschakeld, meenemen in het spelersgebied.  Voor zover het toestel dat elektronische communicatie toelaat op de speeltafel ligt of op elke andere plaats aangeduid door de wedstrijdleider, zal de sanctie een eenvoudige verwittiging inhouden voor de speler aan wie het toestel toebehoort.

(Beslissing RvB 14.12.2013)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten