zaterdag 4 januari 2014

Nieuwe ELO's

De meest verse ELO's werden door de schaakbond online geplaatst.
Vroeger toen deze hitlijst slechts tweemaal per jaar werd gepubliceerd keek ik reikhalzend uit naar mijn eigen resultaat. Gezakt gestegen? Het was altijd leuk om zien. Sedert de puntenlijst om de drie maanden wordt aangepast is de magie wat verdwenen. Voornaamste reden hiervoor is dat we hierbij (bijna) altijd met een onvolledige lijst zitten, zodat vergelijken of conclusies trekken ietwat onnozel is. Zo ook wat de Roeselaarse ranking betreft: Wat de eigen clubcompetitie aangaat: enkel de resultaten van 2A werden doorgegeven, simpelweg omdat daar alle matchen gespeeld waren. Eerste en 2B waren niet volledig, vandaar. Wie uit laatstgenoemde groepen toch beweging in zijn ELO ziet, speelt waarschijnlijk mee in Liga en Interclubs waar deze vermoed ik na iedere ronde worden aangepast?
Hiermee pleit ik niet om dit ook bij ons door te voeren, wat een behoorlijke klus en veel administratieve rompslomp met zich meebrengt, maar ik vermeld het maar wanneer u, geachte lezer, uw puntenaantal aan een nader onderzoek onderwerpt...
Zondigend tegen mijn eigen bedenkingen toch een kort overzicht van de Roeselaarse top 40.
Vermits Sander om studieredenen tijdelijk verdwenen is uit de lijst, heeft Bert nu geen concurrentie meer en voert hij eenzaam de lijst aan met 2080. Ver daarachter overschrijdt Martijn opnieuw de magische 2000-grens met een winst van 24 punten komt hij op 2006. De top drie wordt vervolledigd door Jan Feys met 1984.
Het is nu niet de bedoeling dat ik alle Torrewachters op de pijnbank ga leggen, daarom hier de meest opmerkelijke stijgers en dalers:
Ben De Cat 1952 (-34), de mindere resultaten van de Interclub zijn hier de boosdoeners. Michiel Bleys rondt de 1800-grens met 1807 (+17) een eerder bescheiden winst, maar zoals reeds eerder gezegd is de competitie hier niet volledig verwerkt. Kris gaat verder naar beneden 1772 (-16).
Met Marc Van Gysel belanden we in tweede. Marc is de op één na grootste stijger 1626 (+30), Jos krijgt klop 1591 (-32), terwijl Tom eindelijk in de richting gaat waar hij moet staan 1586 (+28). Ook Guido presteert naar behoren 1494 (+30). In het kamp der verliezers treffen we verder ook Guy Bonnaffé 1450 (-28) en Marc Terryn 1437 (-30) aan. We eindigen met de grootste stijger, de speler die er voor het eerst in zijn schaakcarrière in is geslaagd om de voorronden in tweede te overleven: Pieter Menu  1367 (+50) !!! Proficiat Pieter !

Wie niet weet waar hij de club- en andere ELO's kan vinden, klik dan hier eens op:
http://www.frbe-kbsb.be/sites/manager/GestionFICHES/FRBE_Club.php?club=309

Geen opmerkingen:

Een reactie posten