maandag 6 januari 2014

Nieuwjaarsblitz

Sinds mensenheugenis starten de Torrewachters het nieuwe jaar met hun Nieuwjaarsblitz, dit jaar was het dan ook niet anders. Maar liefst tweeëntwintig zielen schraapten hun moed bij elkaar en kwamen een potje blitzen om de katers van de laatste dagen te vergeten.
Het tornooi verliep vlekkeloos tot ondergetekende de dertiende ronde aankondigde als de ongeluksronde, op de knop van paren drukte en het zaakje volledig vastliep. De schaakgoden en vooral het paringsprogramma Pair Two waren ons duidelijk niet gunstig gezind. Na wat gepuzzeld te hebben met de instellingen, wat ook al niets uithaalde... werden dan maar de laatste ronden manueel gepaard: een 'heerlijke' sudoku in het kwadraat. Het lukte wonderwel om nog twee ronden toe te voegen aan het tornooi.
Jammer dat de technologie ons in de steek liet en de namiddag zo liet eindigen op een anti-climax, maar wie Pair Two gebruikt weet dat dit programma soms zijn kuren heeft.
Als inleiding volstaat dit, de uitslag interesseert u wellicht meer?
Pieter Truwant werd de onbetwiste winnaar van  onze Nieuwjaarsblitz met 12/14. Proficiat Pieter!
Martijn werd tweede (11) en Yves vervolledigde het podium met 10.5/14.
Verder in de top tien: Steven (10), Ben (9.5), Sander (9), Herman en Johan Reynaert (8.5), Hubert en Kris (7.5). De middenmoot wordt aangevoerd door Pauwel en Brent (!) (7) gevolgd door Thijs, Peter en Bernard (6.5), Jan Selschotter (6), Adhemar en Salvatore (5), Guido (4.5) en Pieter (4). Aan het staartje bengelen Stijn (2) en Raf (0)...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten