woensdag 26 februari 2014

Open Lentetornooi 2014

Naar jaarlijkse traditie vindt ook dit jaar het Open Lentetornooi plaats, met als organisatoren het kleine, maar sympathieke schaakclubje van Gazel (Brugge). Dit schaakevenement is reeds aan zijn 33ste editie toe en 'the spirit' is voldoende aanwezig om nog jaren door te gaan. Ikzelf heb al menig uurtje versleten achter het schaakbord tijdens dit tornooi. Het is een leuke afsluiter van het schaakseizoen: De Interclubs lopen op hun einde, het Ligagebeuren is zo goed als voorbij en in de meeste clubs zijn de kampioenen van de eigen clubcompetitie reeds gekend. Verder is het een uitgelezen kans om eens tegen een hoger gekwoteerde speler te kampen en waarschijnlijk ook te verliezen? Altijd leuk eens goed op uw bek gaan...
Dit jaar opteert het bestuur van Gazel opnieuw voor een Zwitsers systeem van paren, dat betekent dat het in de eerste ronden moeilijker wordt voor de mindere schaakgoden onder ons. Verrassingen zijn echter nooit ver af en geloof me vrij dit soort overwinningen smaken des te zoeter. Een blik op de voorlopige deelnemerslijst zegt me dat de waardeverhoudingen meer gespreid liggen, maar dat wil niet zeggen dat het daarom makkelijker zal worden.
Kort: Wie schaken een warm hart toedraagt, moet dit tornooi absoluut op zijn agenda zetten!
Alle mogelijke info vind je terug op de site van Gazel : Lentetornooi 2014
Tot slot wil ik nog eindigen met een leuke quote van de man die jarenlang de bezieler was van het lentetornooi, Herman Thienpondt. In september zal het zeven jaar geleden zijn dat Herman overleed aan de gevolgen van een slepende ziekte. Zijn geest dwaalt echter nog rond op het tornooi en vergeten zijn we hem niet.
Maar ik zou dus eindigen met een quote, een zegswijze die perfect het sociale in Herman kenmerkte en die we ook tijdens ons schaak in het achterhoofd moeten houden:
Herman had een ruime vriendenkring en toen hem gevraagd werd om zijn beste vier vrienden en vriendinnen op te sommen, antwoordde hij simpelweg met één woord: "Allemaal!" 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten