maandag 24 februari 2014

Verslag speeldag 22 Februari 2014

Maar liefst 13 tafels tekenden present die zaterdagnamiddag.
Voor Francky en Michiel werd het een uiterst kort partijtje. In de opening blunderde eerstgenoemde en met een aftrekschaak werd de Kortemarkse Houdini vakkundig ingeblikt door Michiel, die alle kansen op de titel behoudt. Grootste concurrent voor de gouden plak is en blijft Ben Decat, die geen moeite had met Didier, die zijn dame liet insluiten. De langste partij deze namiddag werd gestreden tussen Kris en Herman. Herman was onderweg met een pionnetje gaan lopen en kon dat voordeel na lang ploeteren uiteindelijk verzilveren. De kortste match, qua zettenaantal was dan weer die tussen Simon en Bernard, die na tien zetten remise overeenkwamen en hun opgedane emoties vervolgens doorspoelden aan de bar. Pauwel en Thijs tenslotte speelden een zeer gelijkopgaande partij en doken met een gelijk aantal pionnen en voor de één een paard en voor de andere een loper het eindspel in. De meesten zouden al vlug remiseren, maar Pauwel melkte als een echte eindspelvirtuoos de stelling uit en won dan ook.
Ook in tweede stonden een aantal interessante duels op het programma. Guido en Erik deelden de punten in een stelling waar Guido een pion méér had, maar jammer genoeg voor hem ook in tijdnood was gekomen en dan maar eieren voor zijn geld koos en remise voorstelde. Ook in de match Dany versus Hubert was er geen winnaar, alhoewel Hubert (naar eigen zeggen) de winst had laten liggen. Pieter werd afgeslacht door Brent, die in zijn gekende blitzkrieg-stijl zijn tegenstander bij de keel pakte en de greep niet meer loste. Amen en uit in no time. Peter mocht het nog eens proberen tegen zijn zwarte beest Tom en weer liep het verkeerd af. Al na enkele zetten werd op het scherpst van de snee gespeeld, waarbij de truukendoos wijd opengetrokken werd. Na enkele uren dacht Peter een stuk te pennen en ook nog eens mat te dreigen, maar Tom ontsnapte door schaak te geven en de stelling van Peter zakte als een kaartenhuisje ineen.
In derde werd een verrassing van formaat opgetekend: Stijn overklaste ouwe rot Marc Terryn. Marc vertelde achteraf dat hij er niet aan te pas was gekomen en dat overkomt hem echt niet vaak. Adhemar ontsnapte tegen de Roeselaarse keizer van het nachtleven, Philippe, die het naliet om een gewonnen stelling, euh... te winnen. Salvatore had dan weer geen moeite met Raf, die fel van zich af had gebeten. Guy en Mario speelden een leuke partij, waarin de méér ervaren speler de puntjes meenam naar huis. In zijn eerste jaar betaalt Guy leergeld, maar dat is een fase waar iedereen door heeft gemoeten...

Als toetje nog de uitslag van de probleemstelling uit het vorige bericht: 
16.Pxe6! Kxe6 17.Dc4+ Kd6 17.Pxd4+!! cxd4 18.Lf4+ Pe5 19.Lxe5+  1-0
Mooi, mooi mooi van Emile een voormalig jeugdprodukt van Roeselare !

Geen opmerkingen:

Een reactie posten