woensdag 10 mei 2017

Ben 'Delcatto' De Cat kampioen van Roeselare


Hij kijkt hierboven wat triestig, maar deze viervoudige persoonlijkheid luisterend naar de naam Ben De Cat is wel degelijk kampioen van Roeselare geworden. Zijne 'heilige' viervuldigheid kneedde zijn vier persoonlijkheden luisterend naar de naam tactiek, strategie, inzicht en een portie geluk tot de ideale mix om zijn eerste Roeselaarse titel in de wacht te slepen. Een dikke proficiat Ben! Door het voortijdig terugtrekken van Francis Cottegnie wegens gezondheidsredenen kreeg Ben plots zicht op de hoofdvogel. Enkel Kris Muylle kon de pret nog bederven, maar laat Kris nu net dit seizoen één van de slechtste terugrondes uit zijn carrière gespeeld hebben. Met nog één wedstrijd te spelen kan Ben niet meer bijgehaald worden in het klassement. Francis en Kris zijn respectievelijk tweede en derde.
Ook tweede klasse heeft zijn geheimen prijsgegeven. De Ieperse inwijkeling Jorit Da Silva Heleno stak met kop en schouders boven de rest van het deelnemersveld uit. Voorzitter Jozef Reynaert en eeuwige belofte Stijn Herreman maken het podium compleet.
In derde kan mathematisch gezien nog van alles gebeuren wat de top drie betreft. Belgacem, Filip Verstraete en wellicht Dany Van Hamme zullen onder elkaar uitmaken wie met de hoofdvogel gaat lopen. Belgacem, Hajaji voor de vrienden, heeft wel de beste papieren. We houden u op de hoogte...

*Van een gans ander kaliber is de nationale titel van Wei Yi. Hij werd begin deze maand voor de derde maal op rij kampioen van zijn geboorteland China. Wei, die nog altijd maar 17 (!) is, wordt beschouwd als dè opvolger van wereldkampioen Magnus Carlsen. Met de regelmaat van een klok laat deze jonge snaak fantastische partijen zien op het schaakbord. Ook op het Chinese kampioenschap in Xinghua was het weer prijs. Xu Yinglun (2540 ELO), u allen bekend, werd in een scherpe variant van de Najdorf in amper 21 zetten van het bord geveegd. 'Met alle Chinezen maar niet...'

*Francky Deketelaere wist me te vertellen dat hij het weekendtornooi van Grande Synthe, een gemeente in de Franse Westhoek nabij Duinkerke, had gewonnen. Hij won de B-reeks een gesloten groep van zeven spelers met 5 (!) uit 6. De uitslagen van onze Roeselaarse Houdini kun je hier terugvinden: Grande Synthe 2017 (onderaan klikken in de blauwe band). 

*En tenslotte nog de uitslagen van enkele inhaalpartijen uit de verschillende Roeselaarse competities:
1ste Klasse: Jan-Louis 0-1.
3de Klasse: David-Arthur 1-0, David-Dany 0-1.
Toren van Roeselare: Michiel-Thijs 1-0.

*En dit is het  toetje van de week: De partij tussen Wei Yi en Yinglun Xu. Dat wordt genieten!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten