dinsdag 16 mei 2017

Michiel Bleys wint Toren van Roeselare


Na zijn sabbatjaar is Michiel Bleys terug van weggeweest en hoe. Dit jaar speelde hij enkele opmerkelijke partijen in de interclub en doet hij het momenteel niet slecht op het Brugse Lentetornooi. Afgelopen zaterdag haalde hij ook zijn eerste trofee van dit jaar binnen. De tweede editie van De Toren van Roeselare, een nevencompetitie naast het gewone clubkampioenschap, schreef hij op zijn naam door gelijk te spelen tegen zijn enige overgebleven concurrent Sander Lefere. Sander strandt op één punt van Michiel en kan in het tussenklassement nog voorbijgestoken worden door Martijn Maddens als die zijn inhaalmatch van Thijs Vermeir wint. In het toch wel sterke deelnemersveld dit jaar bleek Michiel over de beste stalen zenuwen te beschikken: Hij moest enkel 2 remises toelaten en dat tegen bovengenoemde twee spelers. Sander die onderweg Martijn met zwart (!) klopte speelde iets te veel gelijk om aanspraak te kunnen maken op de hoofdvogel. Misschien lukt het volgend jaar wel bij de derde Toren van Roeselare?

Er was weinig beweging in het lokaal afgelopen zaterdag: In de enige andere partij die werd betwist haalde Dany Van Hamme het van Philippe Maddens. Met deze zege nestelt Dany zich op een tweede stek naast Filip Verstraete en dat is de enige speler die hem nog van het zilver kan weerhouden. Dit wordt heel binnenkort ongetwijfeld vervolgd?

Aanstaande zaterdag is het zover, het West-Vlaams ploegenkampioenschap rapid gaat door in JOC De Schuur te Izegem. Roeselare zal er goed vertegenwoordigd zijn met drie teams.
Volgend weekend zullen we eindelijk weten wie Brugge gaat opvolgen als rapid ploegenkampioen van West-Vlaanderen.

Tot slot nog dit om aan te kruisen in uw agenda en te volgen op internet niet in het minst omdat twee Torrewachters hun schaakkunsten mogen vertonen in de gesloten reeks. Ik heb het over het Vlaams Kampioenschap hetgeen doorgaat in Gent van 25 mei tot en met 28 mei 2017. De Roeselaarnaars die hun beste beentje (?) gaan voorzetten zijn Martijn Maddens en Francky Deketelaere. Zij nemen deel aan de gesloten reeks en dat is op uitnodiging. Er is gelukkig nog de open reeks voor de mindere schaakgoden onder ons. Wie zich geroepen voelt, zal wellicht blij zijn met deze informatie: Vlaams kampioenschap 2017. Tot volgende week...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten