woensdag 24 mei 2017

KOSK 1 wint het rapidploegenkampioenschap te Izegem


Het West-Vlaams rapidkampioenschap voor clubteams dat afgelopen zaterdag plaatsvond in Izegem was een groot succes. Maar liefst 14 ploegen vonden de weg naar de borstelstad. Roeselare was prima vertegenwoordigd met drie goed uitgebalanceerde teams, die uitkwamen in de verschillende reeksen. De A-Reeks, waar de eerste twee borden meer dan 1800 ELO hadden, werd gewonnen door KOSK 1 uit Oostende met een vol punt voorsprong op een triootje met Brugge 1, Brugge 2 en jawel ons eliteteam. De scheidingspunten waren ons jammer genoeg niet genadig en zo vallen we net buiten het podium, met toch een knappe vierde plaats. Michiel Bleys en Ben De Cat waren de grootste puntenpakkers met elk 4 op 5. Martijn Maddens en Bernard dikten de score met respectievelijk 1 & 1,5 punt aan.
In de B-reeks, -1800 ELO, werd het tweede team uit Roeselare derde, niet zo moeilijk aangezien er in deze reeks maar drie ploegen waren! Herman Ottevaere en Guido Vancoillie zorgden hier voor het meeste zaad in het bakje met 3.5 uit 5. Peter Degrieck (3) en Filip Verstraete (2) zorgden voor de rest van de punten. De bovenste treden van het podium uit de B-reeks werden bezet door Gistel 1 en KOSK 2.
Ook in de C-Reeks, -1600 ELO liet Roeselare van zich spreken met alweer een derde stek. De helden van dienst waren hier Jozef Reynaert (3), Dany Van Hamme (3), Erik Claessens (1.5) en René Depypere (1). Het goud was in deze groep weer eens voor een team uit Oostende KOSK 3, het zilver ging naar Bredene 2.
Een dikke proficiat aan alle deelnemende Torrewachters en natuurlijk ook aan de organisatoren voor een vlekkeloos verlopen competitie. Wie alle uitslagen en standen nog eens vanuit zijn luie zetel wil overlopen die kan hier terecht, via een link op deze pagina met de logische naam chess results, kun je de resultaten in de verschillende reeksen raadplegen. Succes !
Na al dit ploegengeweld stond er ook nog een individueel blitzkampioenschap op het menu, die gasten van Izegem houden duidelijk niet van half werk! Dat werd gewonnen door een zekere Mauro Boffa een Zwitser uitkomende voor de Brugse schaakclub. Boffa liet er geen gras over groeien met 10 uit 11 eindigde hij met een vol punt voorsprong op Tom Piceu (9) en zelfs twee punten voorsprong op Benny Todts (8) die derde werd. Martijn Maddens vertegenwoordigde de Torrewachters en hij eindigde op een tiende plaats met 6 punten. Het eindklassement kun je hier terugvinden.

Donderdag 25 mei 2017 start in Gent het Vlaams Kampioenschap met twee Torrewachters onder de spelers, zijnde Martijn Maddens en Francky Deketelaere. Al dit ongetwijfeld boeiende Vlaamse schaakgeweld is te volgen via deze link: Vlaams Kampioenschap 2017.

Vrijdag 26 mei 2017 gaat de zevende en meteen ook de laatste ronde door van het Brugse Lentetornooi. Gaat Tom Piceu of Thibaut Maenhout met de tornooizege lopen of komt er nog een aap uit de mouw met een outsider zoals Jan Vandendriessche of Frederik Verduyn?
De week erop is er in ieder geval de prijsuitreiking gevolgd door een niet te missen aardbeienblitz!

Tot slot nog dit: Volgende week vrijdag 2 juni organiseert onze clubkampioen Ben De Cat een muziekquiz in bruine kroeg De K-Trolle te Roeselare. Wie Ben een beetje kent weet dat dit een avond met een hoekje af zal zijn, maar zeker de moeite waard. Inschrijven kan je door te mailen naar Ben via delcatto@me.com. Hij zal u met open armen ontvangen...
Het tweede nummer van ons clubblad De Torrewachter is onder ons. Vanaf zaterdag aanstaande kunt u het verse magazine komen afhalen in ons clublokaal en vergeet de hoofdredacteur niet, ze voorspellen nogal dorstig weer...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten