maandag 29 mei 2017

Tom Piceu wint zonder pardon het Vlaams kampioenschap


Tom Piceu heeft op indrukwekkende wijze de Slag om Vlaanderen gewonnen. Tom haalde maar liefst 6,5/7 op het Vlaams Kampioenschap Schaken te Gent en laat de concurrentie ver achter zich. De tweede in het eindklassement Gorik Cools volgt op anderhalf punt en de bronzen medaille is voor jeugdtalent De Waele Warre (onthou deze naam) met 4,5/7. Onze Torrewachters vinden we terug in de staart van het klassement. Francky Deketelaere, als laagst geklasseerde ELO, konden we hier enigszins verwachten. Maar ere wie ere toekomt Francky stuntte al in de eerste ronde door te zegevieren over de 2167 ELO-sterke Marcel Van Herck (voor de partij zie verder). Ook in de derde ronde tegen Daniel Dardha (2088 ELO) begon hij uitstekend, maar hij kon zijn extra stuk niet omzetten in een nieuwe overwinning en verloor alsnog. Martijn Maddens ontgoochelde dan weer zijn Roeselaarse supportersclub. Met een schamele 2 op 7 kan hij niet echt spreken van een geslaagd tornooi. Enkel Francky en zijn zwarte beest Benny Todts gingen voor zijn bijl...
Tot zover de expertenreeks, er was ook nog een Open Tornooi in de Arteveldestad. Dat evenement werd solo gewonnen door Hanne Goossens met 6 op 7! Tim Peeters & Van De Wynkele Rudy strandden op een zucht van de overwinnares. Ik was hem vorige week vergeten te vermelden: Torrewachter Pauwel Deblauwe vertegenwoordigde Roeselare in deze open reeks en dat deed hij met verve! Pauwel haalde 4/7 en kan met zijn 21ste plaats op 51 deelnemers en een prestatie van 1839 ELO terugblikken op een geslaagd tornooi.
Wie alles (uitslagen en eindstanden) nog eens op zijn gemakske wil bekijken die kan terecht op de site van de organisatoren, het Gentse KGSRL.

Tom Piceu verkeert deze dagen in bloedvorm, er is namelijk een reuzegrote kans dat hij ook het Brugse Lentetornooi op zijn naam gaat schrijven en hiermee zichzelf opvolgt. Eerste achtervolger Thibaut Maenhout moest vrijdag vol aan de bak tegen Jan Vandendriessche en het zag er eerlijk gezegd niet goed uit toen ik de schaakarena verliet. Nu wonderen zijn de wereld nog niet uit, maar de hulp van schaakgodin Caïssa zal waarschijnlijk niet voldoende geweest zijn? Tom haalt als mijn bron juist is dinsdag in tegen Frederic Verduyn en moet zich natuurlijk ook nog bewijzen. Vrijdag kennen we het finale verdict met de prijsuitreiking van het zesendertigste Lentetornooi, dat onmiddellijk wordt gevolgd door een niet te missen aardbeienblitz. Een bijkomende reden om vrijdagavond af te zakken naar Brugge is de aanwezigheid van de pop up schaakwinkel van Denksporter Ben Van de Putte. Voilà, bij deze heb ik weer een gratis schaakboek verdiend...?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten