dinsdag 6 juni 2017

Tom Piceu wint ook het Lentetornooi te Brugge


Tom Piceu, de achtendertigjarige veelschaker uit Oostkamp werd vorige week Vlaams kampioen 2017. De honger van deze schaakveelvraat was hiermee nog niet gestild. Afgelopen weekend voegde hij nog het Brugse Lentetornooi toe aan zijn nu al indrukwekkende palmares. Hij legde een nagenoeg foutloos parcours af en eindigt met 6.5/7 een halfje voor eeuwige rivaal Thibaut Maenhout en op een vol punt van de hoogst genoteerde Torrewachter Michiel Bleys. Ook de andere Roeselaarnaars lieten zich opmerken: Ex-winnaar Martijn Maddens werd zevende (5), Fabio Petralia werd knap negentiende (4), Francky Deketelaere vinden we terug op de 21ste plaats (3.5), ondergetekende moest tevreden zijn met plaats 30 en 3 punten, Mario sluit het rijtje op de 44ste plaats met 2 punten. De volledige eindstand van dit 36ste Lentetornooi vind je  hier. Aan alle winnaars en niet-winnaars een dikke proficiat voor jullie prestaties en sportiviteit.
Tom Piceu kreeg nog een extra prijs van de organiserende club 'De Dolle Torre' omdat hij voor de derde keer in vijf jaar het tornooi op zijn naam schreef! Speciaal voor de trouwe lezers van deze blog analyseerde Tom zijn partij uit het Lentetornooi tegen Thibaut en die kun je hier op het gemakske naspelen.

Na de prijsuitreiking stond nog een aardbeienblitz op het schaakmenu. Verspreid over negen ronden moesten de deelnemers zoveel mogelijk aardbeien oraal verwerken. Ook hier bleek Tom Piceu de absolute primus van het pak (8,5/9) (zie de actiefoto bovenaan deze pagina), enkel Thibaut Maenhout kon gelijke tred houden. Spijtig van die acute aardbei-allergie in de laatste ronde, waardoor hij op de tweede plaats strandde. Rudy Van Ooteghem heel wat Elootjes lager te vinden, maar verzot op aardbeien werd verrassend derde. Tom zal volgend jaar in deze discipline waarschijnlijk een te duchten concurrent krijgen in de persoon van Paul Meysman die het maximum van negen haalde in de B-reeks. Patrick Oste en Nolf Francky maken hier het podium compleet.

Martijn Maddens en Michiel Bleys, kortweg M & M, waren in het voorbije verlengde weekend actief op het Open Tornooi in het Noord-Franse Fourmies.
Samen met een kudde Cabaleros van de Zottegemse gelijknamige schaakclub deden ze het meer dan behoorlijk. Twee Zottegemmers zijnde Adrian Roos & Yasseen De Herdt bereikten zelfs de top tien met een zesde (5.5/7) en een tiende plaats (5/7). Michiel werd 26ste met 4 uit zeven en dat was precies het aantal punten dat ook Martijn bijeensprokkelde op plaats 31...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten