woensdag 6 november 2019

Last call for...


Last call, niet 'for alcohol' maar voor de zesde editie van de Audiovisuele Quiz van de schaakclub van Kortemark, dat andere clubje waar ik soms wel wat van mijn vrije tijd insteek. Op 23 november aanstaande worden weer heel wat video- en audiofragmenten op het quizpubliek losgelaten. U hoeft echt niet de 'Slimste mens ter wereld' te zijn om deze quizavond te kunnen smaken. Wij beloven dan ook, op ons plechtige communiezieltje, een boeiende avond voorzien van de nodige natjes en droogjes. Wie zich wil inschrijven vindt hierboven alle info of die neemt een kijkje op de site van de Kortemarkse schaakclub: Schaakclub Kortemark  Niet twijfelen doen! Vooraf inschrijven is noodzakelijk. Wacht wel niet te lang, want de inschrijvingen lopen vlotjes binnen...

Intussen behoren de Europese kampioenschappen voor teams geschaakt in Batumi tot de geschiedenis en die geschiedenis lijkt zich te herhalen: De Russen hebben de hegemonie in het schaken hersteld in hun voordeel. Het is opnieuw Rusland boven in het topschaak, zowel bij de mannen als bij de vrouwen bereikten de Russen de eerste plaats. Bij de mannen vervolledigden Oekraïne en Engeland het podium. Bij de vrouwen viel deze eer te beurt aan Georgië en Azerbeidjan. De volledige uitslag is te vinden op de site van het tornooi, hier dus.
Vooraleer ik Ewout op u loslaat  nog deze korte maar wel uiterst belangrijke mededeling: De tweede ronde van de West-Vlaamse Liga gaat nu zondag 10 november door te Oostkamp in de bovenzaal van de CM, Kortrijksestraat 66. Er is gratis parking in de buurt.

En hier zoals beloofd Ewout met het verslag van de Torrewachtercompetitie:
"Vorige week was het een inhaalweekend en daardoor was het erg rustig in ons lokaal. Er werden slechts vier partijen gespeeld. Drie van de vier partijen werden gespeeld in eerste klasse. Zo speelde Ben tegen Peter. In een complexe stelling maakte Peter een fout, die Ben dan ook genadeloos afstrafte. 1-0. Daarnaast speelde Kris tegen Jos. Kris had lange tijd een betere stelling, en ook in het eindspel stond hij sterker. Hij maakte het sterk af en won uiteindelijk de partij. Ook hier dus 1-0. Pauwel speelde tegen Robbert. Ze kwamen in een Spaanse opening terecht (Ruy Lopez voor de mensen die Engelstalige media consumeren). Normaal speelt Robbert Siciliaans, maar hij vermoedde dat Pauwel zich voorbereid had en probeerde daarom verrassend uit de hoek te komen. Dat leek niet meteen goed uit te draaien, want hij had de theorie blijkbaar niet volledig onder de knie. Gelukkig voor hem kon Robbert zichzelf bijeenrapen en sleurde hij een remise uit de brand. ½ - ½ . In de rangschikking verandert er in 1ste klasse weinig tot niets. De vierde partij was er eentje in voorronde B voor 2de klasse. Jan nam het hierin op tegen Salvatore. Jan offerde een kwaliteit en een pion voor een stevige aanval, en in tegenstelling tot vorige week wist hij het deze keer af te maken. 1-0. Hierdoor komt Jan net als Pieter op drie punten uit vier partijen. Met nog de helft van de partijen te spelen ligt in voorronde B alles nog op een zakdoek. Het blijft dus spannend uitkijken naar de volgende weken."                                                                         

De uitslagen uit de Torrewachtercompetitie:

1ste Klasse: Ben-Peter 1-0, Kris-Jos 1-0, Pauwel-Robbert 1/2.
2de Klasse B: Jan-Salvatore-Philip 1-0.

De kalender:

*10 november: Tweede ronde West-Vlaamse Liga: OPGELET in OOSTKAMP !!!
*23 november: West-Vlaams schoolschaakkampioenschap te Oedelem
*23 november: Zesde audiovisuele quiz van de schaakclub van Kortemark

Geen opmerkingen:

Een reactie posten