zondag 2 maart 2014

Verslag speeldag 1 maart 2014

De eersteklassers blonken uit door hun afwezigheid op deze kille zaterdagnamiddag. Enkel Herman en Louis gaven elkaar partij. Louis had meer problemen om zijn auto te parkeren dan dat hij had met Herman: Vooraleer het eindspel in te duiken had de sympathieke Waal een pionnetje van Herman verschalkt. Het werd nog een interessant eindspel, maar Louis kon het zonder problemen naar zijn hand zetten.
In tweede was er meer bedrijvigheid. Ons jonge veulen Brent dartelde weer eens over het slagveld en kon na een gelijk opgaande partij tegen Dany het laken naar zich toehalen. Dany was al blij dat hij niet werd afgeslacht, zoals in de voorrondes. Erik had een taaie klant aan Pieter Menu, maar de ervaring van eerstgenoemde kwam op het einde bovendrijven en de puntjes gingen naar Erik. Hubert en Peter speelden dan weer een rare, bizarre partij: Hubert toverde weer zijn gevreesde Stonewall op het bord. Peter was voorbereid, maar zetverwisseling deed hem al vroeg zweten. Hubert viel de stelling van Peter binnen, sloeg een pionnetje en toen Peter ook nog eens een kwaliteit verloor leek het kalf verdronken? Neen hoor, Peter was beter ontwikkeld en na een dubbele aanval ging Huberts dame verloren en weg was de zege. Fons verloor nog eens, de man die vroeger steevast meespeelde voor de titel is aan een barslecht seizoen bezig. Een halfje op vijf is niet echt om over naar huis te schrijven. Dit keer ging het fout tegen Belgacem, die een serieuze matdreiging op de zevende rij in zijn voordeel kon afmaken. De laatste partij in tweede klasse was die tussen Tom en voorzitter Jozef. Tom blijft zijn eigen onvoorspelbare, want hij verloor na een gelijkwaardig duel.
In derde stond de topper Salvatore Petralia - Marc Terryn op het menu. Salvatore wou absoluut winnen en offerde een stuk, jammer genoeg voor onzen Siciliaan was de voortzetting van de partij niet zoals hij het in gedachten had en Marc won alsnog. Co-leider Stijn had een harde noot om kraken in Mario, die weer eens goed uit de opening kwam en naarmate de wedstrijd vorderde slechter en slechter begon te spelen. 1-0 voor Stijn die op titelkoers blijft.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten