maandag 17 maart 2014

Verslag speeldag 15 maart 2014

Het was inhalen geblazen bij de Torrewachters. Een achttal partijen werden betwist. In eerste liet Didier een mogelijkheid op winst liggen tegen Kris en die kans krijg je meestal geen tweede keer. Kris nam over en won uiteindelijk met dubbele kwaliteitswinst. Thijs kon geen vervolg breien aan zijn stuntzege van vorige week tegen Bernard, tegen leider Ben werd hij langzaam maar zeker weggedrukt. Een tweetal verkeerd ingeschatte pionoffers waren Thijs fataal geworden. Francky en Simon, beiden met Kortemarkse schaakroots, namen het tegen elkaar op. Het werd een lange en spannende strijd, waarin Francky voordeel had en Simon met een nijpend tijdsgebrek zat, figuurlijk dan want hij moest zijn trein halen, ocharme. Maar ere wie ere toekomt: Francky ging volgens zijn beste kameraad Houdini toch winnen...
In tweede stond de 'topper' tussen Peter en Brent op het menu. Topper was veel gezegd, want beiden blunderden er op los en dan zegt een oude schaakwijsheid dat degene wint die de voorlaatste blunder maakt en dat was deze keer Brent. Met 7 op 8 blijft Brent in pole position voor de titel in tweede. Ze gaan van ver moeten komen om hem nog terug te halen! Misschien van Brugge? Bruggeling Marc Van Ghysel staat (virtueel) tweede met slechts een half puntje achterstand, maar hij laat best geen steek meer vallen. Dany en Jos hielden elkaar lang in evenwicht tot Dany ten strijde trok en Jos een pion moest geven om uit een bijna fatale wurggreep te geraken. Uiteindelijk rookten beiden na een boeiende partij de vredespijp. Tom en Guido remiseerden ook na een lang gevecht. Tom was een pion achter gekomen, iets zegt me dat hij weer eens een offer uit zijn mouw heeft geschud die niet 100% zuiver op de graat was. Uiteindelijk was het Guido die remise voorstelde en nu zegt (datzelfde)
iets me dat hij waarschijnlijk in tijdnood verkeerde. Al bij al een billijke uitslag...
René Depypere ontsnapte tegen Adhemar Devolder aan de nederlaag. René was met twee pionnen achterstand aan het eindspel begonnen, maar met elk nog 'de madam' op het bord was het opletten geblazen. Adhemar slaagde er maar niet in om de dames te ruilen  en verloor ook nog eens zijn materiële voorsprong. Het resultaat werd dan ook een logische puntendeling. Stijn won van Guy, toen die domweg zijn dame blunderde en zo blijft hij op podiumkoers in derde.

Kort: Gisteren werd de laatste ronde van de nationale interclubs betwist. Roeselare 1 versloeg de buren uit Izegem en ze eindigen zesde in hun reeks. De tweede ploeg speelde eerder onverwacht gelijk tegen LSV-Chesspirant en ziet zijn tweede plaats in extremis nog naar Brugge gaan. Jammer, maar promotie zat er wellicht toch niet meer in. Proficiat aan beide ploegen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten