dinsdag 11 maart 2014

Verslag(je) speeldag 8 maart

Het wordt een kort verslagje van de schaakgebeurtenissen bij de Torrewachters, daar uw reporter ter plaatse, niet lang ter plaatse kon zijn wegens een babyborrel...
In eerste was dè verrassing van formaat, de allereerste zege van Thijs dit seizoen. Een echte surprise kun je het wel niet noemen, want Thijsken deed het niet slecht in 1ste met al zeven remises op zijn palmares. De pineut van dienst was Bernard, die verkeerd had afgeruild en tot zijn grote verbazing plots een stuk achter kwam. Bernard gaf direct op en ging de nederlaag wegspoelen op het gelijkvloers.
Pauwel probeerde Kris te verschalken met een stukoffer, dat helaas niet correct was en weg was het punt. Michiel won van Herman, meer informatie is mij hierover niet bekend. Simon die voor de vierde keer dit seizoen opende met 1.b3 (sst, niemand mag dat weten), moest na drie zeges nu tevreden zijn met een puntendeling tegen Louis.
In tweede won Jos van Belgacem, zo sluipt onze voorzitter op zijn kousenvoeten naar boven...
Fons kon geen vervolg breien aan zijn stuntzege eerder deze week tegen de ongeslagen Marc Van Gysel, hij ging de boot in tegen de taaie Guido Vancoillie.
In derde ging Mario onderuit tegen Salvatore en verloor Stijn het eindspel tegen Adhemar.

Vrijdag werd de eerste ronde van het Lentetornooi in Brugge gespeeld. Onze Torrewachters deden het verre van slecht: Bert Feys won makkelijk van Cukon Ezio, Fabio moest tot het bittere einde doorknokken tegen de niet-geklasseerde, maar verdienstelijk spelende Vandekerckhove Stefaan.
Ook Michiel had het niet makkelijk, ok,  hij stond op een gegeven moment wel vier pionnen voor, maar het was opletten geblazen met torens en dames nog op het schaakbord. Stijn deed zijn best tegen de ervaren Oostendenaar Michael Pincket, maar moest uiteindelijk in Michael zijn meerdere erkennen. De partijen van Francky en Peter worden op een latere datum gespeeld.
Meer info over deze eerste ronde vind je hier: Lentetornooi

Geen opmerkingen:

Een reactie posten